Digidexo.com

Ler Inkontinens hos barn

Ganske enkelt definert, inkontinens er den manglende evne til å kontrollere urin fra å passere gjennom urinrøret. Barn, kvinner og menn opplever inkontinens. Små barn fra babyer til smårollinger som fortsatt bruker bleier anses ikke å ha inkontinens. De er ennå ikke opplært til å bruke bad. Urininkontinens varierer fra lett urinlekkasje til en fullstendig mangel på kontroll over vannlating eller vannlating. Det finnes flere forskjellige typer urininkontinens hos barn, inkludert dag- og nattinkontinens. Inkontinens kan også oppstå når latter, nysing eller hosting.

Årsak

Visse medfødte misdannelser som en spina bifida kan føre til inkontinens. Noen ganger blæren eller urethra ikke utviklet på riktig måte, noe som kan føre til praktisk talt en konstant tap av urin. Forstoppelse, urinveisinfeksjoner, kosthold eller følelsesmessig stress kan føre til inkontinens. Kvinner kan noen ganger oppleve inkontinens når de ler, som er forårsaket av blære spasmer. Tenåringer som er seksuelt aktive og har kontrahert en seksuelt overførbar sykdom kan utvikle denne tilstanden. Blæren kan bli irritert med inntak av koffein eller sure drikker som tomatjuice.

Diagnose

Familien lege bør ta en fullstendig historie av barnet og gi henne en grundig fysisk eksamen. Bør også bli gjennomført blodprøver. En urinanalyse og noen ganger en kultur blir tatt for å identifisere en aktuell infeksjon. En tømmings cystourethrogram, som er en spesiell røntgen brukt til å se på blæren, kan være nødvendig. Ved bruk av denne type av røntgen, er et fargestoff injiseres direkte inn i blæren for å identifisere banen til urinen i tarmkanalen. Eventuelle misdannelser eller avvik kan sees med denne x-ray.

Behandling

Behandlingen for inkontinens hos barn er enkel. Noen ganger atferds eller kosttilskudd endringer er nødvendig. Avhengig av alvorligheten av tilstanden, kan medikamenter bli nødvendig. Infeksjoner er normalt behandles med antibiotika. Lindrende forstoppelse og urinerer oftere kan bidra til å eliminere inkontinens.

Tips

Behandling av inkontinens hos barn er svært viktig. Denne tilstanden kan være svært pinlig og kanskje enda lavere selvfølelse. Påføre noen praktiske tips kan gjøre forvaltningen av denne tilstanden enklere for alle involverte parter. Sørg for å informere barnets lærere om deres tilstand. Vær tålmodig, støttende og sikker på å fortelle barnet at dette er en svært vanlig tilstand som mange barn har. Sørg for at barnet ditt fortsetter å konsumere væske for å unngå dehydrering. Væsker bør aldri holdes tilbake av frykt for inkontinens.

Spørsmål

Når en forelder mistanke om urininkontinens, bør han spørre seg selv noen spørsmål. De inkluderer, men er ikke begrenset til: Oppstår fuktighet i løpet av dagen? Hvilken medisin er tatt? Hvilke operasjonene, om noen, er utført? Har noen skader blitt påført? Har barnet klager over tap av kontroll over blæren?