Digidexo.com

Om Asperger syndrom

Aspergers syndrom, også kalt bare Aspergers eller AS, er en autisme spektrum lidelse som begrenser en pasient sosialt og atferdsmessig. Personer med Aspergers syndrom har ikke de språklige og kognitive utfordringer som finnes i andre autismespekterforstyrrelser, men det er fortsatt mange hindringer for å hoppe. Med riktig utdanning og medisinsk behandling, men pasienter med Aspergers kan leve selvstendig, hold jobber og starte familier.

Historie

Aspergers syndrom ble først beskrevet in1944 av Dr. Hans Asperger, legen som ga tilstanden sitt navn. Begrepet ble popularisert i 1981 i en rapport av forsker Lorna Wing. I løpet av sin levetid, ble Dr. Aspergers funn ignorert delvis fordi han publiserte på tysk under andre verdenskrig. Tilstanden ble faktisk ikke standardisert until1992, da legene begynte å utfordre normer for autisme som fastsatt av Leo Kanner, også på 1940-tallet. Mange barneleger fortsatt har problemer med å diagnostisere tilstanden. Dr. Asperger beskrev mønstrene han så hos barn med denne tilstanden som blant annet mangel på empati, en intens interesse for et bestemt hobby eller emne, og klønete bevegelser.

Funksjoner

På et tidspunkt ble Aspergers syndrom samlet med autisme, men pasienter med Aspergers vanligvis fungere på et mye høyere nivå. Noen har gjort en push til å ringe Aspergers syndrom en forskjell i stedet for en funksjonshemming. Den vanligste karakteristisk for noen med Aspergers er en manglende evne til å forstå følelsesmessig andre mennesker. De med Aspergers mangler sosiale ferdigheter, med tiltak som eye kontrakt og ansiktsuttrykk ikke kommer naturlig. Mange Aspergers pasienter må også ha rutiner for å føle seg komfortabel, og de kan ha en intens interesse i en svært smal gjenstand. Personer med Asperger også vanligvis ha sofistikerte vokabular, men Odd tale mønstre. De kan også være fysisk klønete, med hørselsproblemer, visuell persepsjon komplikasjoner og søvnproblemer.

Misforståelse

Den største misforståelsen om Aspergers pasienter er at de er mentalt tilbakestående. Det er ikke sant, og mange pasienter med Aspergers levende selvstendige liv. Pasienter kan trenge hjelp å lære å tilpasse seg nye situasjoner, men Aspergers kan behandles. Asperger-pasienter har blitt leger, oppfinnere, forfattere, selv nobelprisvinnere.

Teorier / Spekulasjoner

Ingen vet sikkert hva som forårsaker Asperger syndrom hos barn. Det er sterke bevis for at Aspergers er bestemt i løpet av de første to månedene av utviklingen i livmoren. Nye studier tyder på at miljøfaktorer kan spille en rolle, selv om genetiske koblinger har også blitt studert. Ingen spesifikke genet har blitt identifisert ennå. En teori er at en gruppe gener setter et barn i fare for Aspergers, og spesifikke kombinasjoner og miljømessige faktorer som avgjør hvorvidt et barn vil bli påvirket.

Potensial

På grunn av at årsaken til Aspergers syndrom ikke er blitt bestemt, er det ingen standard form for behandling. Noen mennesker tror at tilstanden ikke trenger å bli behandlet i det hele tatt eller kureres. Med utdanning og omsorg som et barn, kan symptomene faktisk redusere til det punktet at de ikke oppfyller diagnosekriteriene lenger. Medisiner, kognitiv atferdsterapi, logopedi, sosial ferdighetstrening og fysisk / ergoterapi - sammen med nye og innovative behandlingsformer - kan kombineres for å gi pasienter med Aspergers syndrom stort potensial.