Digidexo.com

Utvikling i en 17-måneder gammel baby

Utvikling i en 17-måneder gammel baby


Småbarn rundt en alder av 17 måneder fortsetter å utforske sin verden i et forsøk på å gjøre nye funn. De fortsetter å utvikle språk, sosiale og fysiske ferdigheter, og begynne å utvikle kognitive ferdigheter, så vel. På dette punktet, kan småbarn også begynne å våge seg inn i tidsperioden kjent som "forferdelige toere", og de kan begynne å hevde sin uavhengighet.

Språkutvikling

I en alder av 17 måneder, bør de fleste småbarn kunne klart si om seks ord. Smårollinger i denne alderen kan rutinemessig kaste raserianfall i et forsøk på å kommunisere fordi de ennå ikke har nok ord til å uttrykke sine behov og ønsker. Småbarn kan ha språkforsinkelse hvis de ikke klarer å bruke noen ord for å kommunisere. Ifølge American Academy of Pediatrics, har forskere funnet språkforsinkelser å være den vanligste typen av forsinket utvikling. Faktisk kan omtrent 20 prosent av alle småbarn har en viss grad av en språk forsinkelse. Noen forsinkelser kan løse seg naturlig over tid, mens andre kan kreve tiltak.

Social Development

På dette punktet, småbarn ikke spille i fellesskap. Kooperativt spill framgår vanligvis etter fylte 2. Men 17-måneders-åringer nyte samspill med omsorgspersoner mens du leser bøker. Noen i denne alderen kan begynne å spille late spill med seg selv og omsorgspersoner.

Fysisk Utvikling

Alle småbarn bør vandre uavhengig av dette punktet, med mindre de ble født for tidlig. Ved denne alderen, kan de fleste småbarn slå sider i en bok, stable minst tre blokker og bruk en gaffel og skje. De fleste har begynt å klatre på møbler og leker, og kan være i stand til å manøvrere en riding leketøy. Noen kan kaste en ball uærlig, sparke en ball og danse til musikk.

Andre endringer

Rundt denne alderen, mange småbarn begynner å vise kognitive ferdigheter som sortering gjenstander etter farge, form og størrelse. Også mange ikke lenger kreve mer enn en lur hver dag. I tillegg, på dette punktet, mange småbarn begynner å bli kresen om hva de vil og ikke vil spise.

Betraktninger

Ikke alle barn vil utvikle seg i samme takt. Men i noen tilfeller kan en forsinket utvikling være til stede. Barneleger vanligvis overvåke utviklingen på regelmessig vel-barnet besøk. Hvis foreldre eller barnelege mistenker en forsinkelse, kan bli gjennomført ytterligere vurderinger.