Digidexo.com

Tegn på Tourettes i et spedbarn

Tegn på Tourettes i et spedbarn


Hvis et barn har Tourettes syndrom (TS), tilstanden vanligvis ikke manifestere seg til barnet er mellom tre og 10, selv om barnet blir født med det. Dette syndromet er en nevrologisk bevegelsesforstyrrelse genetisk gått sammen. Når plaget med denne tilstanden, gjør personen gjentatte og ufrivillige kroppsbevegelser, kalt tics, som kan bli verre når personen er stresset eller trøtt.

Spedbarn

Spedbarn generelt ikke viser symptomer på TS. Dette skjer ikke før de er omtrent sju år gammel, noe som er median alder for utbruddet. Men det betyr ikke at barnet ditt ikke har denne lidelsen. De første symptomene på TS er vanligvis blunking og ansikts tics. TS er vanligvis verre når et barn går gjennom puberteten og deretter avtar eller kanskje forsvinne helt. TS rammer menn oftere enn kvinner.

Motoriske tics

TS kan føre til motoriske tics, ufrivillige bevegelser generelt involverer nakke og ansikt muskel. Tic kan være neserykninger, blunking, trakk eller ben sparker, arm stakk og hopping bevegelser, ifølge Tourettes101.com.

Komplekse Tics

En annen type av tic er en serie av bevegelser, referert til som et komplekst tic. Et eksempel på dette er echopraxia, som er etterligning av bevegelser gjort av andre. Disse er ikke gjort med vilje.

Et annet eksempel på en kompleks motor tic kalles kopropraksi, som utfører forbudte eller obskøne gester. Palipraxia er gjentagelse av en atferd eller bevegelse. Dette er ikke universelt anerkjent som en tic, men sannsynligvis bør være.

Vokale tics

Noen som har Tourettes syndrom kan ha komplekse vokale tics som inkluderer gjenta de ordene som han nettopp har sagt, som kalles palilalia eller gjenta hva andre har sagt, som er echolalia, eller si obskøne ord, som er referert til som coprolalia.

At Risk

The Mayo Clinic bemerker at noen som har TS kan ha økt risiko for sosiale og atferdsmessige utfordringer så vel som lærevansker, selv om den enkeltes IQ kan være greit. Forhold knyttet til TS inkluderer obsessive compulsive disorder, oppmerksomhetssvikt / hyperaktivitet, lærevansker, depresjon, søvnforstyrrelser og problemer med angst.

Snakk med legen din

Hvis barnet ditt er genetisk disponert for å ha TS, ta kontakt med en pediatrisk nevrolog. Hvis for noe grunn du tror barnet ditt kan ha TS, selv om det ikke er noen genetisk årsak til det, snakk med legen din og fortelle ham hva du har observert. Uttrykke dine bekymringer.