Digidexo.com

Salmonella enterokolitt Symptomer

Salmonella enterokolitt er en sykdom forårsaket av bakterier i slekten Salmonella, særlig Salmonella enteritidis og Salmonella typhimurium. Det fører vanligvis en mild intestinal sykdom, men noen tilfeller kan være dødelig.

Transmission

Salmonellabakterier er vanligvis overføres til mennesker gjennom mat forurenset med dyr avføring. Dette er som oftest kjøtt-og meieri-produkter, selv om det også kan forekomme med grønnsaker.

Kurs

Symptomene på salmonella enterokolitt vanligvis utvikler innen tre dager etter smitte. Denne sykdommen forsvinner vanligvis uten behandling innen en uke etter utbruddet av symptomene.

Typiske saker

Pasienter med sunt immunforsvar vanligvis opplever bare de symptomer som er felles for de fleste gastrointestinale sykdommer. Disse inkluderer magekramper, diaré og feber.

Sykehusinnleggelse

Pasienter med salmonella enterokolitt kan måtte legges inn på sykehus hvis de har nedsatt immunforsvar. Den diaré kan bli så alvorlig at den krever akutt hydrering, og smitten kan spre seg fra tarmen til blodet.

Varige effekter

De fleste pasienter med salmonella enterokolitt gjenvinne sin normale avføringsmønster innen flere måneder. Sjeldne tilfeller kan føre til Reiters syndrom, en kronisk tilstand preget av leddsmerter, øyeirritasjon og smertefull vannlating.