Digidexo.com

The Number One Sign of AIDS

Definere No. 1 tegn på AIDS - eller ervervet immunsvikt syndrom - er utfordrende som det er mange symptomer relatert til AIDS, og ulike symptomer oppstå under forskjellige stadier av sykdommen. I sin tidligste inkarnasjon - HIV, eller humant immunsviktvirus - ulike symptomer presentere seg selv på en annen måte enn i senere stadier av fullt utviklet AIDS.

Tidlig HIV Symptomer

Ved først å bli smittet med HIV-viruset, kan folk oppleve mange tilsynelatende ufarlige symptomer. Disse symptomene er vanligvis forveksles med tegn på en vanlig influensa eller kaldt, og ses bort fra. Slike symptomer er sår hals, hodepine, feber, utslett og hovne lymfekjertler. Disse symptomene oppstår vanligvis i løpet av to til fire uker for å bli smittet med HIV-viruset, som er forløperen til AIDS.

Senere symptomer på HIV

Som HIV-viruset spres gjennom en persons kropp, fortsetter det å angripe og ødelegge immunceller. Selv om symptomer på HIV kan forbli sovende i opptil åtte eller ni år, er viruset fortsatt stille skade en persons autoimmune system. Under senere stadier av HIV, kan symptomene er diaré, feber, vekttap, kortpustethet og hoste. Hovne lymfeknuter - av mange ansett å være nr 1 tegn på AIDS og HIV - er også til stede.

Når HIV Blir AIDS

Så mange som 10 år etter å pådra seg hiv-viruset, begynner mange lider opplever langt mer alvorlige symptomer som sykdommen nærmer seg fullt utviklet AIDS. The Centers for Disease Control definerer og diagnoser AIDS ved tilstedeværelse av en positiv hivtest og enten kontrahering av en opportunistisk infeksjon som skyldes nedskrivning av kroppens immunsystem, eller en kropp lymfocytter under 200 (normalområdet faller mellom 800 og 1200).

Symptomer på AIDS

Når AIDS er offisielt til stede i en persons kropp, er hennes immunsystemet ikke klarer å avverge infeksjoner, og hun vil begynne lider av symptomer på ulike plager. Vanlige symptomer er frysninger og feber over 100 grader Fahrenheit for flere uker; nattesvette som suge ark; kronisk diaré; hvite flekker eller lesjoner på tungen eller i munnen; vekttap; tåkesyn; tørr hoste; kortpustethet og vedvarende hodepine.

Når å søke legehjelp

Siden det er ingen No. 1 tegn på AIDS, hvis du føler at du kan ha blitt utsatt for viruset, er det avgjørende å få testet for HIV så snart som mulig. Dette kan hjelpe deg å håndtere symptomene og søke behandling mer produktivt hvis du er smittet, og kan holde deg fra å overføre det til andre. Hvis du er seksuelt aktiv, og er ikke involvert i et monogamt forhold, får en årlig HIV test er sterkt anbefalt.