Digidexo.com

Hvordan er en nyfødt spedbarn Hørselstest utført?

Hvordan er en nyfødt spedbarn Hørselstest utført?


Ifølge Medisin Net, hørselstap er den vanligste lidelsen ved fødselen. Av denne grunn, alle stater har screening prosedyrer for nyfødte spedbarn. Jo før hørselstap oppdages, jo større sjanse et barn har demonstrere sterk tale, språk og kognitive evner.

Auditive hjernestammen respons (ABR)

Under ABR tester, blir elektroder plassert på et barns hode. Forskjellige lyder spilles for barnet gjennom små øretelefoner. Brain bølgeaktivitet blir tatt opp med elektrodene. Ifølge den offisielle nettsiden til den amerikanske Speech-Language-Hearing Association, den "ABR kan oppdage skader på cochlea, hørselsnerven og hørselsbanene i stammen av hjernen."

Otoakustiske Misjon (OAE)

Den OAE testen er utført med en probe som inneholder en mikrofon og høyttaler som er plassert i et spedbarn øre. Lyder blir generert gjennom høyttaleren, sender en elektrisk stimulans til hjernestammen. Et spedbarn med normal hørsel vil produsere en Otoakustiske utslipp som er tatt opp med mikrofon og billedlig vist på en dataskjerm.

Fordeler og ulemper

Selv om OAE-testen er mer kostnadseffektive, kan den falske-positive hastigheten være høyere enn den for ABR. I mange tilfeller er spedbarn som ikke passerer en OAE test deretter gitt en ABR test for komplette resultater.