Digidexo.com

Effekten av å bruke en Baby Pacifier

Effekten av å bruke en Baby Pacifier


En enkel plast og gummi objekt brukes til å berolige en gråtende spedbarn ser ut til å være grei, men effekten av baby smokker har vært i sentrum for foreldre debatter i flere tiår. Mens den langsiktige bruken av smokker har vært forbundet med forstyrrelser i utviklings vekst, studier publisert i «American Family Lege," en affiliate tidsskriftet til American Academy of Family Physicians, tyder på at det er store helsemessige fordeler av å gi babyer med ikke nærings suger enheter, inkludert en redusert risiko for krybbedød (SIDS).

Hindrer Thumbsucking

Alle spedbarn har en iboende trang til å suge. De instinktivt forsøke å tilfredsstille dette behovet ved å suge på fingrene. Erstatte en smokk for thumbsucking setter den overordnede kontrollen når det er på tide å avvenne barnet bort fra suger vaner, noe som reduserer sannsynligheten for at barnet vil danne en usunn avhengighet. Selv i tilfeller der smokk bruk blir vane forming, er vane lettere å bryte enn thumbsucking.

Beroligende

Utover tilfredstillelse av et spedbarn naturlige suge refleks, smokker gi en kilde til trøst, til beroligende angst og hjelpe babyer sovner. Fra et medisinsk perspektiv, smokker er en kilde til lettelse for spedbarn som gjennomgår mindre medisinske prosedyrer. Ifølge American Academy of Pediatrics (AAP), smokker er effektiv på lindrende smerte fra prosedyrer som omskjæring, kateterisering og venepunksjon.

Sudden Infant Death Syndrome

Den AAP peker smokker som et middel for å redusere risikoen for SIDS. Tilkoblingen er ikke helt klart, men forskere hypotese at det å tilby spedbarn med en smokk like før sove hindrer avbrudd i puste, gastrointestinale komplikasjoner og nattlige bevegelser som øker potensialet for krybbedød.

Fôring

Studier om effekten av smokker på breastfed og flaske-matet spedbarn er mange. Noen leger mener at smokker forårsake "nippel forvirring" og tidlig avvenning for babyer å lære å amme, mens andre hevder at smokker hindre flaske-matet babyer fra overfôring. Forskning publisert i perioden 1999-2003 i Pediatrics, tidsskriftet til American Academy of Pediatrics, viste at endringer i baby breastfeeding mønstre ikke var relatert til smokk bruk, og ble trolig forårsaket av andre komplikasjoner. Som en forholdsregel anbefaler American Academy of Family Physicians (aafp) at foreldre introdusere smokker etter å etablere sunne ammevaner.

Øreinfeksjoner

Hyppig smokk bruk kan bidra til utvikling og tilbakefall av ørebetennelse, kjent som mellomørebetennelse. Fortsatt suging kan stimulere strømmen av sekreter fra nese inn i mellomøret kammeret, noe som fører til infeksjoner. For å hindre mellomørebetennelse, anbefaler aafp begrenset smokk bruk for babyer i den 6 til 12 måneders aldersgruppe.

Dental Development

Smokker har liten effekt på tann utvikling av spedbarn, men langvarig daglig bruk kan blande seg inn i taleutvikling. Imidlertid kan konstant sug være skadelig for barn over fire, som fører til kjevedeformiteter som forårsaker utstående og hakket tenner.