Digidexo.com

Effektene av L Arginin på Sperm

Effektene av L Arginin på Sperm


L Arginin, en semi-essensiell aminosyre, er noen ganger foreskrevet for menn med infertilitet fordi det kan bidra til å øke sperm count og øke sperm motilitet - sædens evne til å svømme kraftig.

Sædkvalitet

Foreløpige undersøkelser tyder på at inntak av L Arginin over en periode på måneder bidrar til å øke sædkvalitet, ifølge University of Michigan Health System nettside. Men hos menn med ekstremt lav naturlig sædkvalitet, synes L Arginin å være liten eller ingen hjelp. I en studie sitert av "Journal of Nutrition" i 1985, 178 mann tok en daglig dose på fire gram arginin. Resultatene ga "betydelig forbedring" i sædkvalitet for 62% og "moderat forbedring" i sædkvalitet for 28 andre deltakere. Men artikkelen nevnt, en annen klinisk studie ved hjelp av 18 menn viste ingen økning i sperm count.

Sperm Motilitet

En indisk studie publisert i den 25 januar 2006 utgaven av "Biology of Reproduction" konkluderte med at sædceller syntetisere nitrogenoksid, som trengs for å forbedre sperm vitalitet, fra L Arginin. Denne effekten, konkluderte forskerne, er nyttig under in vitro befruktning prosessen. Tidligere studier nevnt i rapporten viste at sperm motilitet er forbedret med dosering en ufruktbar mann med L Arginin.

Cellenes stoffskifte

En september 1998 artikkel i "Biofysikalsk Journal" rapporterer en studie som viser sperm evne til å utnytte glycol (nødvendig for energi) er forbedret med L Arginin. Glykolyse i sin tur hjelper til å maksimere sædcelle utvikling av adenosin trifosfat (ATP). Disse komplekse cellulære prosesser øke sperm evne til å bevege seg sin flageller, halen av cellen som det pisker frem og tilbake for å drive seg selv fremover.

Bivirkninger og advarsler

Ifølge National Institutes of Health, de fleste mennesker tåler arginin godt, men enkelte bivirkninger kan forekomme. L Arginin kan forverre symptomer på sigdcelleanemi. Potensielle bivirkninger av arginin inkluderer ubehag i magen og økt antall avføring, forverring av astma, lavt blodtrykk, endringer i blodkjemi som høy kalium eller kreatin, og økt blodsukker nivåer. Når injisert, kan arginin forårsake ryggsmerter, hodepine, nummenhet, restless legs, irritasjon av årer, rødming, rastløse ben og vev død på stedet av injeksjonen. Arginin kan også øke risikoen for blødning.