Digidexo.com

Hva er vitamin E godt for?

Hva er vitamin E godt for?


Vitamin E er en antioksidant som mange mener har sterke helbredende egenskaper. Hva mange som tar vitamin E ikke vet er at det kan være farlig, på tross av fordelene med å ta tilskudd. Før du tar vitamin E, sørg for at du vet fordelene og potensielle farer.

Identifikasjon

Vitamin E er et navn som er gitt til åtte forskjellige former av et fettløselig vitamin. De åtte former er alfa, beta, gamma og delta-tokoferol, ledsaget av alfa, beta, gamma og delta-tokotrienol. Det er et populært supplement på grunn av sin antioksidantegenskaper. Vitamin E finnes i både naturlige og syntetiske former, så lese etiketter er viktig når vi leter etter dette vitaminet. Naturlige former har bokstaven "d" før dem. For eksempel kan de være merket "d-delta-tocotrienol." Syntetiske former identifiseres med bokstavene "dl."

Betydning

Antioksidantegenskaper av vitamin E gjør det bra som en naturlig helbredende næringsstoff. Vitamin E ser ut til å nøytralisere frie radikaler i legemet. Frie radikaler er antatt å forårsake skade på vev og celler. Ved å nøytralisere dem, kan vitamin E hjelpe kroppen til å fungere mer effektivt. Fordi de ønsker å dra nytte av disse antioksidantegenskaper, mange tar vitamin E som en del av sine daglige kosttilskudd for å hjelpe kroppen sin være så sunn som mulig.

Fordeler

Ved siden av arbeidet som en antioksidant, vitamin E også antatt å hjelpe sirkulasjonssystemet ved å hjelpe blodpropp mer effektivt hos friske individer. Men de på blodfortynnende kan blø overdrevet når du tar vitamin E. Vitamin E olje kan bli gnidd på arr og sår til hjelp i healing og hjelpe arr å visne. Vitamin E hjelper også kroppen absorbere vitamin K. Vitamin hjelper også kroppen å produsere røde blodceller og ser ut til å lette kroniske luftveisproblemer.

Betraktninger

Hvis du bestemmer deg for å ta vitamin E som en del av din ernæringsmessige supplement plan, sørg for at du tar riktig dosering. For mye vitamin E kan være skadelig. Den anbefalte kosten godtgjørelse av vitamin E er bare 15 mg til 20 IE per dag. Med denne lave beløpet er det fullt mulig å få tilstrekkelige mengder av vitamin E fra mat alene. Når vitamin E er foreskrevet for friske voksne er det vanligvis foreskrevet i 200 til 800 IE doser.

Advarsel

Ingen av de potensielle fordelene av vitamin E har vist seg, så ha dette i bakhodet når du tar supplement. Noen forskere mener at for mye vitamin E kan være farlig. Siden vitamin E er fettløselige, kan det bygge seg opp i leveren, noe som kan føre til toksisitet når det tas i høye doser. Det ser ut til at sporadisk tilskudd med vitamin E er helt trygt, men hvis du kommer til å ta supplement på en jevnlig basis, snakk med legen din om sikkerhet og riktig dosering for dine spesifikke behov.

Expert Insight

Du kan få vitamin E fra matvarer som du spiser hvis du ikke ønsker å ta et supplement. Vitamin E finnes i grønne bladgrønnsaker, nøtter og mutter Butters. Næringsstoffet kan også bli funnet i forsterkede frokostblandinger. Vegetabilske oljer inneholder mest vitamin E. sunne oljer som soyabønner, oliven, mais og solsikkeolje er gode kilder. Hele korn matvarer inneholder også vitamin E. De fleste vitamin E tilskudd er avledet fra soyabønner eller andre vegetabilske oljer.