Digidexo.com

Tidlige tegn på hjertesykdom

Hjertesykdom er en av de største helseproblemene vi står overfor i dag; det er den vanligste dødsårsaken for begge kjønn, ifølge Centers for Disease Control. Høy-fett, høy-kalori dietter og stillesittende livsstil av mange mennesker er bare økende forekomst av hjertesykdom. I tillegg til å ta proaktive skritt, som å spise sunnere og får mer mosjon, kan det være viktig å se etter tidlige tegn for å sikre eventuelle hjerte sykdom behandles så raskt som mulig.

Koronarsykdom

Ifølge National Institutes of Health, er den vanligste formen for hjertesykdom koronarsykdom (CAD). CAD oppstår når arteriene som forsyner blod til hjertet blir tilstoppet eller smalere på grunn av plakk, ofte på grunn av en diett høy i kolesterol. Det vanligste symptomet er angina eller brystsmerter; det skjer ofte under anstrengelse eller høyt stress og kan være ledsaget av kortpustethet. Alle slike symptomer bør rapporteres til legen din umiddelbart, spesielt hvis du har en familiehistorie med hjertesykdom og / eller en diett høy i fett og kolesterol.

Arytmi

En annen type hjerte tilstanden kalles arytmi; dette skjer når hjertets naturlige rytme blir avbrutt. Arytmier kan ha en rekke årsaker som varierer fra naturlige misdannelser i dannelsen av hjertet til en gradvis svekkelse eller ødeleggelse av hjertets ventiler. "Tapte beats" eller en unaturlig rytme ofte er mest fremtredende når hjertet er under stress, for eksempel i perioder med tung trening. Arytmier kan også være ledsaget av en svimmel følelse og i ekstreme tilfeller kan føre til tap av bevissthet.

Hevelse og Fatigue

En annen vanlig tegn på hjertesykdom er hevelse i ekstremiteter, spesielt i bena og føttene. Kroppens manglende evne til å sirkulere blod eiendom kan føre til hevelse og rødhet i lavere områder, som kan føre til en oppblåst følelse og ubehag. Hvis dette symptomet er kombinert med generell tretthet og en følelse av å være ute av stand til å anstrenge deg, kan det være et tidlig tegn på en hjertesykdom.

Hypertensjon

Høyt blodtrykk er en annen koronar faresignal som ikke bør ignoreres. Noen ganger høyt blodtrykk kan gi hodepine og en generell uvel følelse, men i mange tilfeller kan det være forhøyet uten merkbare symptomer. Kontrollere blodtrykket regelmessig bør være en viktig del av din helse diett, spesielt hvis du har en familiehistorie med hypertensjon eller annen hjertesykdom.

Regelmessige kontroller

Dessverre er mange symptomer på hjertesykdom er uspesifikke, og mange forskjellige tilstander kan dele identiske symptomer. Derfor er det en god idé å sørge for regelmessige legekontroller del av ditt forsvar mot koronar sykdom; kolesterol tester og EKGs kan bidra til å identifisere problemområder før de blir livstruende. I mange tilfeller, tidlig oppdagelse øker betraktelig sjansene for herding problemet eller leve med hell med det. Spise riktig og trene kan gjøre underverker, ikke bare hjertet ditt, men for resten av kroppen også.