Digidexo.com

Måltid planlegger å redusere triglyserider

Triglyserider er en form for fett i blodet og, som kolesterol, kan de føre til mange problemer for hjertet. De er en ledende årsak til koronarsykdom, men de kan styres med et hjerte-sunt kosthold. Redusere triglyserider krever nøye måltid planlegging for å redusere det totale inntaket av kalorier, begrense bruk av overflødig sukker, kutte stivelse, og spiser nok til å holde deg sunn og mett hele dagen.

Planlegg mindre måltider

Målet for tre små måltider og minst to snacks i mellom. Å spise flere ganger om dagen har noen fordeler. Det holder deg fra å bli sulten og overspising ved store måltider, der du vil bli fristet til å fylle opp på brød eller spise for mye av noe annet som du bør være begrensende. Det gir deg også flere muligheter til å nyte hjerte-sunn snacks som ferske grønnsaker, fettfattig yoghurt og nøtter som peanøtter og mandler.

Skjær Sugar

Sett en stor mugge med vann på bordet til hvert måltid, og holde flaskevann med deg uansett hvor du går. Dette kan kontrollere sulten (kroppen din ofte feil sult tørst), og det reduserer fristelsen til å drukket sukkerholdig brus og saft. Sukker blir triglyserider, slik begrense bruken av overskytende sukker slik som sukker, sirup og jam til en spiseskje eller to om dagen.

Mind Your Dessert

Hvis du spiser dessert regelmessig, for eksempel kaker, kjeks eller andre bakverk, begrense dem til en liten del om dagen. Bedre ennå, prøv å ikke spise dem i det hele tatt. Hvis iskrem er din vice, prøver å spise kjølt fettfattig yoghurt med frisk frukt i stedet.

Hopp stivelsesholdige matvarer

Redusere mengden av stivelse i kostholdet ditt. Bytt til hele korn brød produkter, og begrense inntaket til 03:58 porsjoner på hvert måltid. Eksempler på en porsjon inkluderer en brødskive, en halv bagel eller bun, en unse av tørr kornblanding og en halv kopp bønner i tomatsaus.

Spis hjerte-sunt fett

Bytt til umettet fett. Om lag en tredjedel av det daglige kaloriene bør komme fra fett - for lite fett vil føre til at du spiser mer karbohydrater, og som vil sende triglyserider svevende. Lage mat med hjerte-sunne oljer som olivenolje, peanøttolje og rapsolje.

Plenty of Protein

Spis sunt for hjertet kilder til protein. Rødt kjøtt er rik på protein, men høy i mettet fett, så unngå det når det er mulig. I stedet prøver fisk som makrell, laks og tunfisk pakket i vann. Unngå frityrstekte kjøtt og andre matvarer, og ikke spise eller lage mat med alt som inneholder transfett. Hvis noe har ordet "hydrogenert" på etiketten, må du ikke sette den på menyen.

Unngå alkohol

Drikke mindre. Hvis du drikker regelmessig, redusere alkoholinntaket. Alkoholbruk fører triglyseridnivåer å øke.