Digidexo.com

Hvordan forbedre fruktbarheten

Gratulerer med beslutningen om å prøve å bli gravid. Nå som du har besluttet å bli gravid, kan du være nysgjerrig på hva du kan gjøre for å øke oddsen for at det skjer så snart som mulig. Det er noen endringer du kan gjøre til din diett og daglige rutiner for å øke dine sjanser for befruktning.

Bruksanvisning

Kontroller at du har samleie i tiden rundt eggløsning. Hvis du har regelmessige 28-dagers menstruasjonssykluser, vil du sannsynligvis eggløsning rundt den 14. dagen i syklusen. (Kvinner generelt har eggløsning ca to uker før utbruddet av menstruasjon.) Å ha samleie hver to til tre dager er vanligvis tilstrekkelig for å sørge for at sperm er til stede i skjede når eggløsningen skjer. Hvis du har uregelmessig menstruasjon eller hvis tidsplanen hindrer deg fra å ha vanlig samleie med partneren din, eller hvis du planlegger å bli gravid ved kunstig inseminasjon, bør du bruke en form for eggløsning sporing metode for å få den beste oddsen for unnfangelse.

Slutte å røyke hvis du eller partneren din nå røyker sigaretter. Røyking av en av partnerne kan skade sjansene for unnfangelse eller øke risikoen for spontanabort eller andre svangerskapskomplikasjoner. Forskning viser at røyking kan dramatisk redusere din partners sperm count, og selv annenhånds røyk kan redusere oddsen for at et befruktet egg vil være i stand til å implantere i livmor. Unngå alkohol og andre stoffer i tillegg.

Cut stresset ut av livet ditt der det er mulig, eller finne måter å effektivt håndtere stress. Forskning har stadig vist at stress kan påvirke kvinners evne til å bli gravid. Forskere vet ennå ikke grunnen, men forklaringen kan være enten prosesser i kroppen eller ineffektive mestringsmekanismer. Uansett, ville det ikke vondt å redusere stressnivået.

Ta prenatal vitaminer og øke inntaket av frukt og grønnsaker. Forskning har vist at par med fertilitetsproblemer har en tendens til å ha en lavere daglig inntak av frukt og grønnsaker. Det er mulig at det å ha et tilstrekkelig inntak av vitaminer - spesielt folsyre - kan forbedre fruktbarheten. Dette gjelder begge parter. En adekvat ernæringsstatus kan forbedre en manns sædkvalitet og svømmeevne av hans sperm.

Ta kosttilskudd som grønn te, chasteberry, Vitex, og B-vitaminer - som alle har blitt funnet å øke oppfattelsen av forskere. Hold deg innenfor anbefalte grenser for eventuelle kosttilskudd du tar, som skal skrives ut på flasken, og be en lege når du er i tvil.

Få nok søvn. Uregelmessig eller dårlig søvn kan påvirke hormonnivået, og forskning tyder på at svært uregelmessig søvn kan forstyrre eggløsningen - og derfor dine unnfangelse sjanser.

Tips og advarsler

  • Vær forsiktig så du ikke overthink ting. Når du har bestemt deg for å bli gravid, er det lett å bli utålmodig og overbevise deg selv at du trenger å gjøre en hel haug med forskjellige ting for å forbedre din fruktbarhet - men med mindre du har prøvd en stund, kan det være best å bare ikke bekymre deg for mye.
  • Men hvis du har vært prøver en stund uten å lykkes, gjør det fornuftig å gjøre noen endringer i livsstil for å øke fruktbarheten før du ser en ufruktbarhet lege, som er den riktige tingen å gjøre hvis du har prøvd i 12 måneder eller mer uten suksess (eller mer enn seks måneder hvis du er over 35).
  • Når prøver urte kosttilskudd for å øke fruktbarheten, bruk en anerkjent produsent og søke råd fra en profesjonell når du er i tvil om doseringen.