Digidexo.com

Tribulus terrestris Informasjon

Tribulus terrestris, vanligvis kjent som puncturevine eller goathead, er medlem av caltrop familien. Navnet caltrop kommer fra en gammel jern våpen som brukes til å uskadeliggjøre krigs hester og andre dyr krig og refererer til mothaker på fabrikkens burs. Denne onde luke infests dårlig jordsmonn og områder der storfe har overbeitet forlate bare flekker.

Beskrivelse

Puncturevine er en årlig ugress som er beryktet for sine skarpe, tornete BURS som forårsaker smertefulle skader på mennesker og dyr og skade dekkene. Denne lavtvoksende planten danner en tett matte som kan spre seg opp til 15 meter i diameter. Bladene ligner liten bregne løvverk. Den sentrale bladstilken har 4-8 par hårete brosjyrer, hver ca 1/2 cm lang. De gule blomstene 1/3 tommers blomstrer i slutten av våren og forsommeren. De blir fulgt av en frukt som senere bryter inn i tack-lignende strukturer som inneholder frøene. Hver plante produserer opptil 500.000 frukt, som hver produserer fire eller flere frø. (

Seed disbursal

De tack-lignende strukturer som inneholder frøene kalles nutlets. De nutlets har torner som holder seg til en rekke ulike overflater. De blir plukket opp av dyr pels, fjær og føtter, og også av menneskelig sko, klær og dekk. Hvert frø er levedyktig i jorda for 3-7 år.

Forebygging

Puncturevines trives i fattige, nakne jord, og forbedre jordsmonnet er et viktig skritt i å kontrollere ugress. Endre jord med kompost og plante gress eller en tett ground å hindre veksten.

Naturlig kontroll

Noen få planter er lett fjernes ved å grave eller hakking under kronen. Fjern plantene tidlig i sesongen, før de har en sjanse til å sette frø. Hvis plantene produserer allerede burs, feie området etter fjerning av ugress, og deretter gå over jorda med en bleie klut eller stykke teppe for å fjerne eventuelle gjenværende burs. For store områder, brenne plantene med en propanbrenner. Denne metoden ikke alltid hindre ugress fra å vende tilbake, og brukes bare i områder så store at å grave det enkelte anlegg er upraktisk.

Biologisk kontroll

To biller, Microlarinus lareynii, som angriper puncturevine frø, og Microlarinus lypriformis, som angriper stilkene, er effektiv i å kontrollere puncturevine når de brukes sammen. Noen landbruks forlengelse tjenester distribuere disse insektene gratis.

Kjemiske Controls

Bruk preemergent ugressmidler som inneholder trifluralin på senvinteren eller tidlig om våren. Når puncturevine har dukket opp, bruk en selektiv ugressmiddel. Kontroller at ugressmiddel er merket for bruk mot Tribulus terrestris, og følg instruksjonene for sikker og effektiv bruk.