Digidexo.com

Effekter av autisme på sosialisering ferdigheter

Autisme er en gjennomgripende utviklingsforstyrrelse preget hovedsakelig av underskudd i språk og sosiale ferdigheter. Vanligvis autistiske trekk bli merkbar i løpet pjokk år. Mens autisme ikke kan kureres, kan det behandles. Prognosen langtids varierer betydelig, avhengig av alvorlighetsgraden av autisme. En av de vanskeligste aspektene ved autisme er underskuddet i sosialisering ferdigheter.

Ingen Øyekontakt

En av de viktigste måtene mennesker forbinder med hverandre er gjennom øyekontakt. Personer med autisme har store problemer med å opprettholde øyekontakt, noe som svekker evnen til å samhandle sosialt.

Body Language

Personer med autisme ofte ikke er mottakelig for kroppsspråket til de rundt dem. Det vil ikke være klart for dem når andre er uinteressert i hva de har å si, for eksempel.

Samtaler

Mange personer med autisme ikke vet hvordan å starte samtaler. Når en samtale er begynt, kan de være i stand til å fortsette samtalen med hell.

Snakker Ustanselig om et emne

Ofte personer med autisme blir besatt av ett fagområde i en lang periode av tid. For eksempel kan den enkelte gå på og om ulike typer av dinosaurer. Andre rundt dem vil snart lei av å høre de samme tingene om og om igjen, noe som vil føre til unngåelse av den autistiske personen.

Figurative språk og Humor

Autistiske individer kan ha problemer med å forstå figurativt språk, og kan ikke gjenkjenne humor. Disse underskuddene føre til vanskeligheter med sosialisering.