Digidexo.com

Hva er medisinering Cymbalta brukes til?Cymbalta er klassifisert som en Serotonin-noradrenalin reopptakshemmere (SNRI), som er en antidepressant farmasøytiske. Dette indikerer at den primære bruk av Cymbalta er for behandling av depresjon.
Cymbalta er laget av Eli Lilly and Company. SNRI er utformet til handling på og øke nivåene av nevrotransmittere i hjernen. Disse nevrotransmittere, noradrenalin og serotonin, spille en stor rolle i å påvirke ens humør.

Store bruksområder

De største bruker av Cymbalta inkluderer behandling for depresjon, generalisert angstlidelse (GAD), diabetisk nervesmerter og fibromyalgi.

Off-label bruk

Leger kan forskrive Cymbalta for flere grunner, som for eksempel tvangslidelser, ADHD og menopausale symptomer. Leger bestemme off-label bruker når nok tilfeller har vist at medisinen kan påvirke på andre forhold; Men, Food and Drug Administration har ennå ikke offisielt godkjent Cymbalta for disse andre forholdene.

Slik fungerer det

Cymbalta forbedrer depresjon, angst og diabetisk neuropahty ved å øke produksjonen av de naturlige substanser i hjernen og ryggmargen, spesielt serotonin og noradrenalin.

Responstid Frame

Depresjon lider vanligvis ser bedring innen 1-4 uker; imidlertid full effekt av medisinen vanligvis ta fra 4 til 6 uker. GAD pasienter kan vise forbedring i symptomene innen to uker. Diabetiker og fibromyalgipasienter kunne se effekter i ca en uke. Tidsrammene varierer avhengig av pasientens reaksjon på medisinering.

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Som med alle reseptbelagte medisiner, har Cymbalta potensielle bivirkninger: kvalme, hodepine, vektøkning, tretthet, endringer i appetitt, livaktige drømmer, tørr munn, og økt svetting. Noen ganger medisiner kan føre til angst, mild heving i puls og blodtrykk, og hyperaktivitet.
Unngå å bruke Cymbalta med alkohol eller johannesurt. De med ukontrollert trangvinkelglaukom eller leversykdom bør ikke ta Cymbalta.
Dersom legen har forskrevet Cymbalta for deg, må du diskutere alle mulige bivirkninger og hvor lenge til du skal se en respons på behandlingen.