Digidexo.com

Medisiner for angst angrep

En angst angrep oppstår når en person plutselig blir redd om en innbilt fare. Symptomer på angst angrep inkluderer rask hjerterytme, svetting, pustevansker, svakhet, tretthet og svetting. Personer som har en angst angrep ofte føler seg hjelpeløs, spent og de føler seg som om noe dårlig er i ferd med å skje. En rekke medisiner er tilgjengelige for å bidra til å lindre og forebygge angst angrep.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner er en type beroligende som reduserer nervøs spenning ved å bremse hjernen kjemiske bevegelse. Medisiner i denne klassen inkluderer Xanax, Librium, Klonopin, Valium og Ativan. Disse medikamentene er generelt tatt som trengs når en angst angrep oppstår. Medisiner lindre angst symptomer omtrent en time etter at medisinen er tatt. Bivirkninger av benzodiazepiner er tretthet, svimmelhet, balanseproblemer og muskel koordinering problemer. Disse medikamentene er vanligvis foreskrevet midlertidig fordi langvarig bruk er forbundet med avhengighet.

Buspar (buspiron)

Buspar kan forskrives som et alternativ til benzodiazepiner. Det er også brukt midlertidig, men dens fordel er at det er ikke vanedannende. Bivirkninger av Buspar inkluderer ørhet snart etter å ha tatt medisinen, hodepine, nervøsitet, søvnløshet og kvalme.

SSRI

Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) kan bidra til å lindre angst ved å øke mengden av serotonin aktiv i hjernen. Disse medikamentene tas daglig i en lengre periode for å kontrollere angst symptomer. SSRI inkluderer Celexa, Lexapro, Prozac, Paxil og Zoloft. Bivirkninger av SSRI inkluderer seksuell dysfunksjon, nervøsitet, kvalme, tørr munn, hodepine, diaré, uro, vektøkning, rastløshet, utslett, søvnløshet og tretthet.

SNRI

Serotonin og noradrenalin reopptaksinhibitorer å lindre angst ved å øke aktiviteten til både serotonin og noradrenalin i hjernen. Disse medikamentene er brukt på ubestemt tid å administrere angst symptomer. SNRI inkluderer Effexor og Cymbalta. Bivirkninger av SNRI inkluderer søvnighet, kvalme, svimmelhet, oppkast, søvnløshet, merkelige drømmer, forstoppelse, tremor, gass, tørr munn, uskarpt syn, seksuell dysfunksjon og hodepine.

Andre behandlinger

Psykoterapi i form av rådgivning eller kognitiv atferds brukes ofte enten alene eller sammen med medisiner for å behandle angst og angstanfall. Kognitiv atferdsterapi er spesielt nyttig fordi den lærer pasientene å få kontroll over sine egne følelser og tanker. Angst er forskjellig mellom individer - og dermed må behandlinger individualisert å møte behovene til hver enkelt pasient. Personer som lider av angstanfall bør oppsøke lege om medisiner og andre behandlinger som kan hjelpe dem å føle seg bedre.