Digidexo.com

Behandlinger brukt for prostatakreft

Prostata kreft behandlinger inkluderer stråling, hormonbehandling, kjemoterapi, kryoterapi og kirurgi. Ifølge Mayo Clinic, noen prostatacancere vokser langsomt, slik at behandlingen kan bli utsatt på ubestemt tid, avhengig av pasientens alder. Hensyn til å velge behandling for prostatakreft omfatter generelle helse, pasientens alder, størrelse og stadium av kreft, og om den har spredd seg utover prostata kjertelen.

EBRT

Ekstern strålebehandling (EBRT) bruker stråling for å drepe kreftceller og krever en full blære for å hjelpe til med å posisjonere kroppen å målrette strålen mot prostata.

Brachyterapi

Brachyterapi er implantasjon av radioaktive "frø". Disse inneholder langtidsvirkende stråling som dreper kreftceller i prostata.

Hormonbehandling

Hormonbehandling bruker syntetiske hormoner som enten injisert eller tatt i pilleform for å forebygge prostatakreft vekst ved å blokkere testosteron fra kreftcellene.

Prostatektomi

Prostatektomi er kirurgisk fjerning av prostatakjertelen og lymfeknutene i lysken. Bivirkninger inkluderer inkontinens og impotens.

Kryoterapi

Kryoterapi bruker flytende nitrogen til å fryse kreftsvulster i prostata, men kan forårsake skade på nærliggende områder som tykktarmen og blæren.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er bruk av medikamenter som dreper raskt voksende celler, inkludert friske og kreftceller. På grunn av bivirkninger, kjemoterapi brukes på menn hvis prostatakreft har spredning.

Genterapi

Ifølge Mayo Clinic, er genterapi en potensiell behandling for prostatakreft, og er i eksperimentell bruk på noen medisinske sentre i USA.