Digidexo.com

MS diett og mosjon

Ifølge National Multiple Sclerosis Society (NMSS), er det ca 400.000 mennesker med multippel sklerose (MS) i USA, med mer enn 200 nye tilfeller diagnostisert hvert uke. Det finnes ingen kjent kur for MS, men aerobic trening og et nøye planlagt kosthold kan redusere mange av sine utfordrende symptomer.

Hva er MS?

Multippel sklerose er en kronisk og invalidiserende sykdom som angriper sentralnervesystemet --- hjernen, ryggmargen og synsnerver. Fremdriften og alvorlighetsgraden av sykdommen er uforutsigbar, den NMSS sier, og symptomene varierer fra mild nummenhet til lammelse og blindhet. De fleste pasienter blir diagnostisert mellom 20 og 50 år.

MS Diet

En ideell diett for en MS-syke er lik det som er ansett som en generell sunt kosthold på mange måter, med unntak av bestemte matvarer for å unngå. Matvarer som rangerer høyt på aksept er kylling og kalkunbryst, kokt uten hud, ifølge England-baserte Multiple Sclerosis Resource Centre (MSRC). Fisk er spesielt anbefalt med sine mange næringsstoffer og anti-inflammatorisk omega-3 fettsyrer. Frukt og grønnsaker er oppmuntret. Å ha et glass vin om dagen er greit hvis druene er økologisk, ifølge Dr. Ashton Embry, grunnlegger av Direct-MS, et institutt viet til å forske på årsaken og behandlinger for MS.

Matvarer for å unngå

Det er flere matvarer som bør unngås ved MS pasient, inkludert gluten, slik som hvete og havre, og alle belgfrukter, betyr linser, bønner og erter. MS-syke bør også holde seg borte fra mettet, trans fett og matvarer fylt med konserveringsmidler. Meieriprodukter og soyaprodukter bør også være unntatt handleliste, samt øl og sjokolade. Ifølge Dr. Embry, har pasienter med MS som følger disse forslagene hadde mindre ødeleggende symptomer.

Urter og kosttilskudd

Urter og kosttilskudd også kan lette eller lindre noen av de ubehagelige symptomer på MS, i henhold til MSRC. Kamille, for eksempel, fungerer som en nerve middel, mens krampe bark avlaster muskelkramper. Hagtorn bær er en stressavlastning, lakris fungerer som en anti-inflammatorisk og elderflower hjelper med eliminering. Et vaskeri liste over kosttilskudd er også anbefalt, med de "tre essensielle" å være vitamin D, kalsium og magnesium. Før du prøver disse eller andre naturpreparater for behandling av MS, sjekk med din lege for å være sikker på at de er riktig for deg.

Trening

Aerob trening er en viktig bidragsyter til den generelle helse og velvære for MS-pasienten, sier NMSS hjemmeside. Blant fordelene til en vanlig øvelse rutine er symptomreduksjon, økt fysisk styrke, bedre fordøyelse, og mindre tretthet og depresjon. Den ideelle øvelsen rutine vil variere, avhengig av pasientens styrker og svakheter, og en lege eller fysioterapeut bør konsulteres først.