Digidexo.com

Måter å redusere RSI Fra Mouse Work

Måter å redusere RSI Fra Mouse Work


Belastningsskader, eller RSIs, er både vanlig og generelt unngått. Men mye av vår dag-til-dag rutine oppmuntre disse skadene, spesielt sitter ved en datamaskin og bruke en mus i flere timer. Dette setter press på nakke, rygg og håndledd. Det finnes noen måter å bidra til å redusere forekomsten og alvorlighetsgraden av disse skadene.

Forbedre holdningen din

Din holdning har en effekt på hvor sannsynlig det er å gi etter for en RSI skader fra bruk av mus. Når det kommer til holdning, blir riktig justert gjør det mindre sannsynlig at din bruk av mus vil sette nok stress på muskler og ledd for å forårsake skade. Dette er spesielt viktig for håndleddene når du bruker en mus. For å bedre kroppsholdning når du bruker en mus, holde føttene flatt på bakken, bue korsryggen innover, holde knærne bøyd i en 90-graders vinkel, og holde armer, håndledd og skuldre avslappet.

Bruk en Gel Pad

Ved hjelp av en gel pad plassert under hånden rett foran musen kan bidra til å redusere belastningen på håndleddet. Gel pads kommer i en rekke former og størrelser, men nøkkelen er at det holder håndleddet omtrent på høyde med midten av musen. Disse putene er vanligvis tilgjengelig som en del av en musematte.

Hold håndleddet i en nøytral posisjon

Ved bruk av en mus, opprettholde et håndledd. En nøytral posisjon er en der hånden og håndleddet ser fremover uten å vri innover eller utover. Nøytral posisjon reduserer belastningen på håndleddet. Hvis du er tilbøyelig til å bryte fri, prøv å flytte musen eller musematte over til venstre eller høyre til et punkt der det er naturlig og behagelig å opprettholde en forsvarlig nøytral posisjon. En trådløs mus kan bidra denne endringen.

Ta regelmessige pauser

En grunn så mange RSI skader oppstår er at folk ikke tar regelmessige pauser når du arbeider. Når du arbeider med en datamaskin og mus, ta en fem minutters pause etter hver 30 minutters arbeid. Når du tar en pause, slappe av håndleddene, og ikke gjøre noen aktiviteter som ligner på mus arbeid. Hvis du har problemer med å huske å ta en pause, kan du bruke en timer eller alarm for å minne deg.