Digidexo.com

Trykkpunkter for å lindre nakkesmerter

Trykkpunkter for å lindre nakkesmerter


Self-behandlinger som trykkpunkt terapi kan bidra til å lette smerter i nakken og andre deler av kroppen din. For å søke lindring, er det et par forskjellige ting du kan prøve.

Advarsel

Som med enhver behandling, er det best å søke råd fra helsepersonell før du begynner noe nytt. Trykkpunkt terapi kan sette noen mennesker i fare, så pass på å få hjelp fra en lege, kiropraktor, akupunktør eller annet helsepersonell. De kan også foreslå andre behandlinger for å gå sammen med hva gjør hjemme, som massasje, akupunktur, eller rygg justeringer.

Direkte press

Noen akupressur teknikker kan bidra til å lette din nakkesmerter. Akupressur er som akupunktur, men uten nåler. Akupressur innebærer å plassere press på enkelte punkter på kroppen for å lindre smerter og andre symptomer.

En behandling innebærer å ta to tennisballer, og å plassere dem på bunnen av skallen, på hver side av ryggraden. Legg deg ned med tennisballer under deg, og la tyngden av hodet trykk på akupunkturpunkter der.

Noe lignende kan gjøres med hånden. For denne metoden, finn trykkpunktet ved å kjøre fingeren langs bunnen av skallen din. Når du føler en depresjon, har du funnet stedet. Med hendene på toppen av hodet ditt, kan du bruke tommelen til å trykke opp og mot øynene dine. Telle til tre, og slipp. Gjør dette ti ganger for hver side.

Borte fra Neck

Spiker involverer også plassere press på andre deler av kroppen for å løse visse problemer. For å lette smerter i nakken, prøv å legge press rett under den store knoke av hånden din, mellom pekeren og midtre fingrene. For smerter i høyre side, legge press på venstre hånd, og vice versa.

Refleksologi

Refleksologi kan også være nyttig for nakkesmerter. Som akupressur, er refleksologi basert på troen på at masserer visse trykkpunkter kan lindre symptomer andre steder på kroppen. Men refleksologi er vanligvis begrenset til masserer hender og føtter.

Det er flere punkter du kan massere for å prøve å lindre nakkesmerter. Innsiden av foten, og de laveste punktene på tærne - på toppen og bunnen av føttene - er begge tenkt å lette nakkesmerter. I hånden, kan du prøve å massere innsiden av tommelen på baksiden av hånden, eller områdene mellom fingrene, også på baksiden av hånden.

Andre faktorer

Nakkesmerter kan være et resultat av mange ulike faktorer. En viktig en er holdning. Hvis du sitter i lange perioder av gangen, ta varsel av måten du sitter. Hvis du finner deg selv lute ved skrivebordet, ta skritt for å forbedre din holdning. Kiropraktorer si dårlig holdning er en av de viktigste årsakene til nakkesmerter, så forbedrer din holdning kan også bety mindre behov for trykkpunkt terapi.