Digidexo.com

MS hudsymptomer

Multippel sklerose er en autoimmun tilstand som har en hærskarer av plagsomme og noen ganger ødeleggende symptomer. Noen av disse symptomene påvirke huden som et resultat av nerveskader opprettholdes i løpet av sykdommen. Personer med multippel sklerose kan ett eller flere av disse hud symptomer.

Nummenhet

Skin nummenhet er et vanlig symptom av multippel sklerose kan være den aller første symptom av sykdommen. Nummenhet kan påvirke armer, ben, ansikt eller andre deler av kroppen. Alvorlighetsgraden av nummenhet varierer sterkt mellom individer. For noen nummenhet kan være svært mild, men for andre nummenhet kan være så alvorlig at de er begrenset i sine daglige aktiviteter. Nummenhet kan påvirke ens evne til å gå, kjole, skrive eller riktig gripe gjenstander.

Prikking

Personer med multippel sklerose kan oppleve vend prikking av huden. Denne følelsen føles ofte lik den måten huden føles etter en lem har "gått i dvale" og deretter bevegelsen forsøkes på nytt. Normalt, kribling ville gå unna som lem flyttes, men dette er ikke tilfelle med multipler sklerose prikking, som kan komme og gå uten advarsel.

Pain

Personer med multippel sklerose kan oppleve brennende smerter i hele overflaten av huden. Smerten kan også være en verkende smerte eller kan føles som en prikkende smerte.

Kløe

Multippel sklerose lider kan oppleve plutselig, intens kløe. Vanligvis disse kløe episoder er kort. Kløe kan oppstå på forsiden av noe annet sted på kroppen. Multippel sklerose kløe ikke lindres ved å skrape det berørte området.

Behandling for hudplager

Orale kortikosteroider er ofte foreskrevet til personer med multippel sklerose. Disse medikamentene kan redusere betennelse samt forekomsten av hud symptomer som oppstår på grunn av inflammed nerver.

Hud kløe assosiert med multippel sklerose vil ikke responderer på behandling med aktuelle kortikosteroid medisiner som vanligvis brukes for allergi-relaterte kløe. Imidlertid kan noen andre medisiner som Tegretol, Dilantin, Neurotin, Elavil og Atarax hjelpe undertrykke kløe.