Digidexo.com

Hvordan behandle Joint forstuing

Hvordan behandle Joint forstuing


Skader i ledd er en vanlig hverdag problem som berører folk flest. Sprains oppstår når det er en "tvungen" bevegelse av en skjøt (eksempel ankelen eller håndleddet) som kan resultere i leddsmerter, hevelser, og begrenser leddets funksjon. Ubehandlet forstuinger kan utvikle seg til andre medisinske tilstander hvis venstre uløste. Imidlertid er stikkordet med en felles forstuing og dens behandling TIME. Det tar tid og tålmodighet til å helbrede en felles forstuing.

Når et brudd eller annen komplikasjon er blitt utelukket, svarer en felles forstuing meget pent til behandling med RICE (Rest, Ice, Compression og Elevation). Les videre for å finne ut mer.

Hvordan behandle Joint forstuing

R er for Rest

Resten blir ofte behandlet som en luksus i dagens samfunn. Imidlertid er at feil, og i tilfelle av en felles forstuing, er avgjørende for helbredelse resten.

En felles forstuing kan involvere mange anatomiske strukturer i det berørte området (for eksempel, se diagram av foten) som er "trukket" fra hverandre og vil kreve hvile for å helbrede og returnere felles å det er pre-skade status.

Jeg er for Ice

Bruk av kaldt til den skadde området vil hjelpe til med å redusere hevelse, fremme helbredelse og øke funksjonaliteten til felles.

Aldri bruke is direkte på huden. Alltid sørge for at det er en barriere, for eksempel et ansikt klut, mellom isen søknad og huden for å forhindre "brenning". Ice kan brukes i ca 10 til 20 minutter, tre til fire ganger om dagen.

C er for Compression

Skadde ledd vil også ha nytte av noen jevnt brukt kompresjon fra en sport wrap eller ess bandasje. Bandasjen vil tillate det skadde området til å være mer stabile og gro raskere, samt redusere ubehag.

E er for Elevation

Plassere en forstuet leddet på en forhøyet flyet, for eksempel en pute eller et annet komfortabelt element, kan også bidra til å redusere hevelse og hjelpe til med healing.

Hint

  • Rice er en utmerket standard for behandling av hovne ledd.
  • Mange eksperter også argumentere for at RICE bli utvidet med bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) av den anbefalte mengden og hvis tolerert av den skadde.
  • Forstuinger som ikke forbedre eller løse helt bør alltid vurderes av en NP eller MD.
  • Som med alle medisinske råd på internett, er informasjonen for pedagogisk bruk.