Digidexo.com

Fennikelfrø bivirkninger

Fennikel er en urt native til Sør-Europa og Lilleasia. Frøene har en smak som minner om anis eller lakris. Urten, som er omtrent tre meter høy og fjærlett og velduftende når dyrket, har blitt brukt til medisinske formål dateres tilbake til gamle kinesiske, indiske, egyptiske og greske sivilisasjoner. Selv om det er mange helsemessige fordeler som følger med inntak av fennikel, er det noen bivirkninger å vurdere også.

Bruksområder

Historisk sett har fennikel servert som smakselement i godteri, likører, medisiner og mat. I feltet av medisin, behandler fennikel gastroenteritt og fordøyelsesbesvær og stimulerer amming og menstruasjonsblødning.

Interessante fakta

Fennikel frø har blitt brukt til å undertrykke appetitt Under fasten perioder. Dessuten er det antatt at urten kan fungere som en motgift til giftige urter, sopp og slangebitt.

Hud bivirkninger

Selv om dette bare påvirker en liten prosentandel av folk, en hud tilstand som kalles photodermatitis, som er en form for allergisk utslett, kan oppstå etter å ha spist fennikel og deretter utsette huden for direkte sollys.

Fordøyelses bivirkninger

Fennikel olje bør aldri brukes i matlaging som det kan føre til kvalme, oppkast eller anfall ved svelging. Det er vanligvis fennikelfrø, enten hele eller malt, som skal brukes i matlaging.

Graviditet Bekymringer

Gravide kvinner bør unngå å konsumere store mengder fennikel som det kan påvirke østrogennivået i kroppen. Imidlertid, fennikel øke flyten av morsmelk når barnet har ankommet.