Digidexo.com

Viktige vitaminer for vegetarianere

Viktige vitaminer for vegetarianere


Når vegetarianere skjære kjøttet ut av sine dietter, de kan også gi avkall på de vitaminer og næringsstoffer som finnes i kjøtt, slik som jern, vitamin B-12 og niacin. Men ved å opprettholde et balansert kosthold, kan vegetarianere få disse vitaminer fra andre matvaregrupper. Frukt, grønnsaker, egg, hele korn, nøtter og spesielt meieri er alle rike kilder til vitaminer avgjørende for et vegetarisk kosthold.

Iron

Jern er et mineral som er til stede i alle celler og utfører viktige funksjoner som å hjelpe til å levere oksygen i hele kroppen. Jernmangel kan føre til anemi, nedsatt mental funksjon hos spedbarn og tretthet hos voksne. Vegetarianere må spise opp en rekke jern-rik mat å gjøre opp for hva som mangler i en meatless kosthold. Spinat, gresskarfrø, linser og hvite bønner er betydelige kilder til jern som kan være en del av et balansert vegetarisk kosthold, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Vitamin B-12

Uten nok vitamin B-12, kan kroppen kjemper for å opprettholde riktig nerve funksjoner og unngå anemi. Selv om rødt kjøtt og sjømat er en god kilde til vitamin, kan vegetarianere få det gjennom egg, meieriprodukter, B-12-beriket mat eller B-12 kosttilskudd, sier Karen Collins, en ernæring rådgiver for American Institute for Cancer Research.

Niacin

Niacin, også kjent som vitamin B-3, er viktig for huden, fordøyelsessystemet og nerver. En niacin-mangel kan føre til irritert hud og mental svekkelse. Selv om fjærfe og rødt kjøtt er rike kilder til niacin, kan vegetarianere spiser melkeprodukter, nøtter, egg og beriket brød og korn for å unngå en niacin mangel.

Multivitamintilskudd

En vanlig misforståelse om vegetarianere er at de krever multivitamintilskudd for å dekke kroppens ernæringsmessige behov. Suzanne Hobbs notater i "Levende Vegetarisk for Dummies" at vegetarianere ikke er mer utsatt enn kjøttspisere å oppleve vitaminmangel. For de fleste vegetarianere som spiser en rekke plante-baserte matvarer, ekstra multivitamin kosttilskudd er ikke nødvendig.