Digidexo.com

Negative effekter av Protein Supplements

Mange kroppsbyggere og idrettsutøvere rapporterer om at proteintilskudd hjelpe dem å få muskler og styrke, og også gjenopprette fra trening raskere. Men proteintilskudd har også potensielle bivirkninger, og noen av dem alvorlig. For å ivareta din helse mens du bygger din styrke, lære hva de mulige bivirkningene er, før du tar proteintilskudd.

Betraktninger

Proteintilskudd er ikke så nøye regulert av FDA som standard narkotika eller mat, så rapportering av bivirkninger kan være mer anekdotisk enn vitenskapelig.

Typer

Protein kosttilskudd inneholder melk, egg eller soya proteiner. Umiddelbare bivirkninger varierer i henhold til hvor et individ har en tendens til å fordøye hver av disse proteintyper.

Effekter

Den mest vanlig rapporterte bivirkning av protein tilskudd er overflødig gass, selv om dette kan avta over tid som kroppen din blir vant til supplement.

Beløp

I gjennomsnitt kan en aktiv menneskekroppen ikke utnytte mer enn 2 gram protein pr kilogram (2,2 pounds) av kroppsvekt hver dag, enten proteinet er fra kosttilskudd eller mat.

Betydning

Enhver protein du spiser, enten fra kosttilskudd eller naturlig mat, som ikke er brukt til å bygge og reparere muskler, hud og annet kroppsvev, omdannes til fett.

Funksjon

Når kroppen er tvunget til å konvertere overflødig protein fra kosttilskudd eller mat inn i kroppen fett, blod urea nitrogen (BUN) nivåer stige og din hydrering nivået synker, kan muligens føre til dehydrering.

Advarsel

Proteintilskudd kan føre til akselerert tap av nyrefunksjonen hos personer som har nyreproblemer, selv når total daglig protein er så lite som 1,3 gram per kilo kroppsvekt.