Digidexo.com

Hvilke vitaminer gjøre håret tykkere?

Hvilke vitaminer gjøre håret tykkere?


Riktig vitamin inntak aktiverer blodlegemer i hodebunnen, som i sin tur absorberer de næringsstoffer som formidler tykkelse og sunnhet til håret. Enkelte vitaminer revitalisere, næring og fukte håret og forsinke prosessen med håravfall.

Vitamin A

Vitamin A hjelper hodebunnen til å regulere produksjonen av sebum, en gul væske som produseres og utskilles av talgkjertlene i huden som fukter og holder hodebunnen hydrert. Sebum også fungerer som en barriere for skadelige kjemikalier, skitt og virus trenger inn i huden. Vitamin A arbeider med mineraler silisiumdioksyd og sink for å hindre at talgkjertlene fra tørking, noe som gjør det mulig for sebum til å arbeide på riktig måte, og håret til å vokse sunt og tykkere.

Mat kilder til vitamin A blant annet søtpoteter, gulrøtter, mango, honningmelon, fersken, spinat, brokkoli, kål, tørkede aprikoser, melk, eggeplommer og mozzarella ost. Dosering: Vitamin A er fettløselige og er lagret i kroppen. Så daglige dosen bør være rundt 5000 IU. Mer enn 25 000 IU er giftig og kan føre til hårtap og andre alvorlige helseproblemer.

Vitamin B3 eller niacin

Riktig blodsirkulasjonen i hodebunnen er en av de viktigste årsakene til hårtap. Niacin fremmer hodebunnen sirkulasjon og regulerer mengden og kvaliteten på blod som når røttene hår. Denne prosessen sikrer regelmessig tilførsel av blod, næringsstoffer og oksygen til rothår utlån til tykk, bouncy hår.

En daglig dose av vitamin B3 er 15 mg. Mat kilder inkluderer ølgjær, hvetekim og fisk.

Vitamin B5 eller Pantotensyre

Det vannløselige salt av pantotensyre omdannes til vitamin B5. Det opprettfuktighetsnivået av håret, stimulerer celle vekst og regenerering av vev. Det hjelper i hårvekst og kan hindre gråning av håret.

En daglig dose er 4 mg til 7 mg. Mat kilder inkluderer hele korn korn, ølgjær og eggeplommer.

Vitamin B6

Vitamin B6 bistår i produksjonen av melanin, som gir håret dets farge. Bedre farge gir inntrykk av tykkere hår.

Ta 1.6mg daglig. Mat kilder inkluderer ølgjær, hele korn korn, grønnsaker og eggeplommer.

Vitamin B12

B12 hindrer vekst av DHT (di-hydro testosteron), som bremser veksten av hår og skader hårsekkene. B12 også gir næring og helbreder hodebunnen. B12 regenererer også skadede hårsekker og utløser hårvekst også.

En daglig dose er 2 mg. Mat kilder inkluderer fisk og egg.

Vitamin C

Vitamin C: Denne antioksidant opprettholder sunt hår og normal vekst. Ta 60 mg daglig. Mat kilder inkluderer sitrusfrukter, jordbær, kiwi, honningmelon, ananas, tomater, grønn paprika, poteter og mørkegrønne grønnsaker.

Vitamin E

Vitamin E fungerer som en antioksidant som hjelpemidler effektiv sirkulasjon i hodebunnen, og i å tilføre oksygen til blodet, hvilket sinker cellulær aldring.

En daglig dose er opp til 400 IE. Mat kilder inkluderer kaldpressede vegetabilske oljer, hvetekim olje, soyabønner, rå frø og nøtter, tørkede bønner og grønne grønnsaker.