Digidexo.com

Hvordan bunions Form?

Den Hallux valgus Formation

Bunions skjemaet når stortåen beveger seg innover, malplassert, danner en stor kul på innsiden av stortåen. Dette er forårsaket av utvidelsen av metatarsophalangeal joint (MTP) og ekstra beindannelse i stortåen eller MTP felles. Det er også forårsaket av en forskyvning i stortåen joint. Som er skjøvet ytterligere ut av sted stortåen ved utvidelse av felles, begynner Hallux valgus å øke i størrelse og blir smertefullt. Utvidelsen av MTP felles kan også føre til at Bursa (væskefylte blærer i nærheten av den felles MTP) for å bli opphisset, forårsaker bursitt, noe som kan føre til enda mer opphovning og smerte.

Årsaken til bunions

Bunions kan være arvelig, men de kan også være forårsaket av en unormal bevegelse i foten eller trange sko som klem sidene av føttene. De kan også være forårsaket av foten skader og nevromuskulære probems. Kvinner er 10 ganger mer sannsynlig å få bunions, delvis på grunn av den slags sko de ofte slitasje. Ballettdansere er ofte plaget med bunions som et resultat av deres tøfler.

Tegn og behandlinger av bunions

Hevelse i store tå joint (MTP joint), rødhet og ømhet er alle tegn på Hallux valgus formasjon. Du kan redusere symptomene ved iført komfortable sko og ha tilpassede orthotics plassert i skoene dine. Du kan også få ultralyd fysioterapi, høyfrekvente lydbølger som slappe sinnet og redusere smerte eller kortison injeksjoner hvis det blir veldig smertefullt.