Digidexo.com

Avanserte Colon Cancer Symptomer

Avanserte Colon Cancer Symptomer


Tykktarmskreft er svært vanlig i USA. Faktisk, ifølge Center for Disease Control and Prevention i 2004, "73 997 menn og 71 086 kvinner ble diagnostisert med tykktarmskreft. 26 881 menn og 26 699 kvinner døde av det." På grunn av trusselen om å være en del av disse tallene er det en god idé å vite symptomene på avansert kreft i tykktarmen. Det er også lurt å være forebyggende. Vet årsakene til at denne sykdommen skjer.

Symptomer

Så uheldig som denne sykdommen er, folk generelt ikke opplever noen symptomer før tykktarmskreft er ganske avansert. Imidlertid kan noen symptomer er tretthet, nattesvette, anemi, blod i avføring, diare, forstoppelse, manglende avføring, og smerter i høyre skulder.

Avanserte Symptomer

Når tykktarmskreft er i avanserte stadier, kan en pasient ha ulike symptomer. Disse inkluderer magesmerter, tap av matlyst, vekttap, og noen ganger svakhet. I tillegg kan pasienten også oppleve blødning som fører til anemi. Dette forklarer svakhet.

Årsak

Korrelasjonen mellom matvaner og sykdommen er fremtredende. Et dårlig kosthold med lite fiber og høy i stivelse og fett, ser ut til å være sterkt knyttet til tykktarmskreft sier CEA Scan. En annen grunn for kontrahering denne sykdommen skyldes genetisk sminke. Dessverre kan du ikke kan kontrollere genetikk. Men du kan kontrollere hva du spiser.

Testing

Testing for tykktarmskreft kan starte hjemme. Det er gjort av en test kalt fekal okkult blod test. Dette gjøres av pasienten selv i den komforten av sitt eget hjem. Denne testen vil oppdage blod i avføringen. Hvis resultatet er positivt, betyr det ikke at du har kreft i tykktarmen. Men det forteller deg noe er galt. Dette bør følges opp med din lege og muligens ta flere tester.

Diagnose

En mer grundig etterforskning av saken er gjennom diagnosen gjort av en koloskopi. Denne fremgangsmåten er i stand til å gjenkjenne den minste polypp. Fange det før det blir kreft er målet for en koloskopi test. I tillegg kan det lett klipp av polyppen og har en lab analysere den for å se etter kreftformer.

Behandling

Behandling av avansert kreft i tykktarmen er alltid behandles med kirurgi. Etter kirurgi, stråling og kjemoterapi behandlinger er vanligvis rutine. Tykktarmskreft kan oppstår på nytt i løpet av fem år i omtrent halvparten av mengden av pasienter som får denne sykdommen. Å bidra til å eliminere dette, en test som kalles en CEA blodprøve - sammen med årlig overvåking - bør gjøres for pasienter som hadde denne kreft i utgangspunktet.