Digidexo.com

Effekter av glykolsyre skreller

Glykolsyre skreller er en populær foryngelse behandling for misfarget, arrete eller skadet hud. Forstå hvordan glykolsyre skreller arbeid gir viktig informasjon om fordelene og effekten av behandlingen. Glykolsyre er en vanlig brukt hydroxy syre, foretrekkes for sin kommersielle tilgjengeligheten og allsidighet. Glykolsyre kan være bufret for å redusere dens brenneffekter og kombinert med fuktighetsgivende midler slik som hyaluronsyre eller tilsatt til ansiktsrensemidler for å supplere peeling prosedyrer. Konsentrasjonen av glykolsyre i et produkt varierer avhengig av hudtype og blant over-the-counter og profesjonelle behandlinger. Glykolsyre skreller tilbyr en skånsom alternativ til gjenoppstår huden, som ukentlige programmer kan gi en kumulativ fordel med redusert effekt som gjør at sår hud å sakte bli erstattet med nytt vev.

Betydning

Alpha hydroxy syre (AHA) er en type kjemisk peeling som brukes i kosmetiske og dermatologiske behandlinger. Glykolsyre er en AHA som er avledet fra frukt og sukkerrør. Det er vannløselig og den minste molekyl av AHA, noe som gjør det mulig å trenge gjennom det øverste laget av hud (epidermis). Glykolsyre har en pH på rundt 2,5 og er tilgjengelig i varierende konsentrasjoner eller styrker mellom 10 prosent og 70 prosent. Det er en effektiv peeling som stimulerer eksfoliering og ny hud vekst for å redusere synligheten av fine linjer, særlig i ansiktet og på hendene.

Handling

Glykolsyre løser opp de båndene som holder det øverste laget av hudceller på plass for å indusere epidermolysis (peeling av løsnet huden). Det stimulerer også produksjonen av kollagen i dermale celler, noe som forbedrer vev hydrering, noe som resulterer i en glattere tekstur som huden regenererer. De peeling og stimulerende effekten av glykolsyre skreller er mer uttalt med dosering og hyppighet av bruk.

Fordeler

Virkningene av glykolsyre skreller er direkte proporsjonal med konsentrasjonen og varigheten av anvendelsen. Jo høyere konsentrasjonen eller styrken av glykolsyre, penetrerer dypere midlet hudlagene. Følgelig sterkere anvendelser av glykolsyre forårsake mer avskalling og blir igjen på huden i løpet av kort tid. Peeling resurfaces huden, fordi gamle, tøffere hud er utgytt og nyere huden utsettes. Dette gir fordeler i å redusere rynker og fine linjer, minimere arr og pigmenterte flekker og åpne porer. Peeling er indusert i løpet av timer etter behandling og kan fortsette i flere dager.

Side Effects

Mulige bivirkninger forbundet med hudbehandling er forårsaket av irritasjon, inkludert overdreven tørrhet, infeksjon, kløe, hevelse og rødhet i behandlede områder. Den nylig eksponert hud kan ha en lysere eller ujevn pigmentering enn huden rundt. Vanligvis disse bivirkningene stabil som behandlings utvikler og kan lindres med aktuelle salver som kremer eller beroligende geler. Følsomhet for sollys er en bivirkning av de fleste hudbehandlinger, inkludert AHA-peelinger, når nye dermal lag er utsatt.

Advarsler

Glykolsyre skreller kan administreres ukentlig i opptil åtte uker. Langvarig bruk av en glykolsyre peel bør overvåkes fordi det kan føre til brannskader eller irritasjon. FDA retningslinjer for over-the-counter eller kosmetiske formuleringer av glykolsyre skreller begrense konsentrasjonen til 10 prosent for å redusere risikoen for brannskader. Kommersielt tilgjengelige produkter som inneholder glykolsyre inkludere en advarsel om AHA økende Søn følsomhet og en anbefaling om å bruke sunblock.