Digidexo.com

Medisiner for kolikk

Medisiner for kolikk


Kolikk oppstår i babyer som er alt fra tre uker til tre måneder i alder. Mayo klinikken definerer kolikk som "gråter mer enn tre timer om dagen, tre dager i uken i mer enn tre uker i et ellers sunt velfødde baby." Synlige tegn på kolikk er forutsigbare gråteepisoder, intens høyfrekvent gråt og holdning endringer som krøllet opp ben, knyttede never og spente magemusklene.

Simethicone

Hvis kolikk symptomene ikke er lettet på egenhånd et medikament som heter simethicone kan bli foreslått av legen. Simetikon er et anti-skumningsmiddel som anvendes for å redusere oppblåsthet og ubehag forårsaket av overskudd av gassen i magen eller tarmen. Simethicone har ikke vist seg å være gunstig for kolikk babyer og noen ganger har flere negative effekter for spedbarn enn nyttig.

Probiotika

Probiotika er bakterier gunstig for en persons helse. Probiotika kan beskytte kroppen mot visse bakterier eller hjelp når en sykdom har kommet inn i kroppen. I tilfelle av kolikk, kan probiotika hjelpe barnet opprettholde en naturlig balanse mellom gode bakterier som det fremgår av Mayo-klinikken. Dette opprettholder av gode bakterier kan lindre symptomer på kolikk.

Alternativ medisin

De fleste naturlige løsninger for kolikk kan utføres hjemme. Urtete kan hjelpe lindre kolikk symptomer. Foreldre bør administrere urtete ett gram om gangen, og bør ikke stoppe formel eller ammer. Noen få dråper fennikel olje kan også bidra til å avlaste kolikk symptomer for barnet. Fennikel olje kan legges til formel eller morsmelk. Massasje terapi kan også være gunstig for en baby med kolikk. Foreldre eller omsorgspersoner kan massere babyen i opptil 15 minutter om dagen. Noen alternativ medisin bør diskuteres med legen før du faktisk bruker det.