Digidexo.com

Liste over Høy GI Foods

Liste over Høy GI Foods


Glykemisk indeks (GI) rangerer matvarer i henhold til det beløpet som de heve en persons blodsukkernivå. Matvarer med høy GI (vanligvis 70 eller over) fordøye svært raskt og absorberes raskt, forårsaker dem til å heve blodsukkernivået raskt, noe som kan være et problem for personer med type 2 diabetes og koronar hjertesykdom. Disse matvarer er mindre sunt enn lav GI matvarer, som har vist helsemessige fordeler.

Brød

Flere typer brød er ansett å ha en høy glykemisk indeks. Etter å ha spist høy GI brød, vil blodsukkeret stige svært raskt. Brød som har en høy glykemisk indeks inkluderer hvitt brød, hvit ruller, baguetter, bagels, svart brød og glutenfritt brød. Kjeks kjeks faller i denne kategorien også.

Pasta og ris

Brun ris pasta har en svært høy GI. Andre relativt høy GI pasta inkluderer makaroni og ost eller durumhvete spaghetti. Noen risretter har en høy glykemisk indeks, inkludert brun ris og jasmin ris. Riskaker har også en høy GI.

Kornblanding og mat til frokost

Frokostblandinger som er høy i karbohydrater nivåer har en tendens til å ha høyest glykemisk indeks. Disse korn inkluderer Coco Pops, Cornflakes, puffet hvete, Rice Krispies, Weetabix, Golden Grahams og Bran Flakes. Noen korn har en høy GI, herunder bygg flak og hirse. En rekke frokost og bakervarer er også inkludert i denne kategorien, inkludert donuts, croissanter og vafler.

Snacks

Når det gjelder snacks, er det ingen overraskelse at mange av disse faller inn i høyere GI-serien. Pretzels, gelé bønner og iskrem er noen av snacks med høyest glykemisk indeks. Mais chips og brus kjeks kan legges til den listen også. Også noen gang du legger sukker til en mat, GI øker betraktelig.

Frukt og grønnsaker

Selv om vi anser frukt og grønnsaker for å være sunn, noen har en høyere GI enn andre, inkludert poteter, pastinakk, ananas og vannmelon. Legg merke til at mens dampet, mashed, instant og bakte poteter har alle en høy GI, de som er kokt er faktisk i mellom GI-serien. Bønner er også i denne kategorien, men teknisk sett er de en belgfrukt.