Digidexo.com

Hvorfor gjør Rebound Vektøkning skje etter vekttap?

Hvorfor gjør Rebound Vektøkning skje etter vekttap?


Fedme og vekt ledelse har blitt en nasjonal besettelse som amerikanerne pakke på pounds. Faktisk har fedme blitt offisielt erklært en sykdom av American Medical Association. Å miste vekt er en utfordring, men å holde den av når du har møtt målet ditt kan bli enda vanskeligere. Forstå hvorfor vekt gjenvinne skjer er det første skrittet i å utforme en strategi for å opprettholde dine hardt opptjente resultater.

Livsstil og Behavior Change

Vekttap programmer krever ofte du å eliminere vanlige matvarer fra kostholdet ditt og erstatte dem med mat eller kosttilskudd du normalt ikke ville spise. Problemet med denne tilnærmingen er at når du møter din vekttap mål, er du sannsynligvis til å gå tilbake til gamle matvaner. Likeledes, mange Kosten er villig til å trene for å gå ned i vekt, men de slutter å trene når deres mål er oppfylt. Kosten som begår til langsiktig livsstil og atferdsendringer synes å ha større suksess. En langtidsstudie av pasienter som opprettholdt vekttap etter fem år identifisert vanlige atferdsmessige faktorer som bidro til deres suksess. De inkluderte høye nivåer av fysisk aktivitet, opprettholde en lav-kalori diett, overvåking vekt, spise frokost og ha en konsistent daglig spise mønster.

Motivasjon og emosjonelle faktorer

Folk som legger ut på et vekttap program er ofte svært motiverte. Motivasjonen kan være ytre, for eksempel en advarsel fra legen din, eller det kan være iboende, for eksempel et ønske om å se bra for en kommende gjenforeningsfest med klassen. Du kan være villig til å gjøre hva det tar å oppnå målet ditt, men når målet er nådd, svinner motivasjon, og gamle vaner krype tilbake igjen. Emosjonelle problemer kan også spille en rolle. En studie i "American Journal of Clinical Nutrition" 2005 fant frem depresjon som en indikator for å få tilbake vekten. Den samme studien fant at individuelle nivåer av selvkontroll var nøkkelen til å opprettholde vekttap.

Fysisk aktivitet

Når kosten, kan tap av muskelmasse står for en betydelig mengde av vekttap. Mens miste muskler kan hjelpe deg å nå målet ditt, kan det redusere basal metabolic rate, eller BMR, som avgjør hvor mange kalorier kroppen din forbrenner i ro. Når du vender tilbake til normale matvaner, er du sannsynligvis til å gjenvinne vekt på grunn av din redusert BMR. For å lette vekttap og bevare muskelmasse, American College of Sports Medicine anbefaler engasjerende i både styrketrening og aerobic condition øvelser under vekttap, og fortsetter disse aktivitetene når målet ditt er oppfylt.

Hormonelle påvirkninger

Hormonelle endringer etter vekttap kan også spille en rolle i vekt gjenvinne. En 2011 studie i "New England Journal of Medicine" fant at hormoner ansvarlig for å undertrykke appetitten er redusert hos personer som mistet vekt, og at de lavere nivåene vedvarte etter ett år. Med andre ord, personene hadde en større appetitt etter vekttap, noe som bidro til vekt gjenvinne. A "Clinical Science" gjennomgang av studier, publisert i 2013, bemerket at i den delen av hjernen som kalles hypothalamus, det er hormonelle signaler fra områder som mage-tarmkanalen og fettvev som konspirerer for å øke appetitten og redusere fysisk aktivitet etter vekttap .