Digidexo.com

Helsemessige fordeler av vitamin K

Vitamin K finnes i en rekke grønne grønnsaker. Men de fleste mennesker ikke spiser nok av disse grønnsakene til å høste de fulle fordelene av vitamin. Innlemming mer grønnsaker i kostholdet ditt eller supplere din diett med vitamin K piller er to måter å øke nivået av vitamin K i kroppen din. FDA anbefaler at voksne har 60 til 80 mikrogram vitamin K per dag.

Hjertesykdom

En av de viktigste årsakene til hjertesykdom er herdet arterier. Vitamin K bidrar til å hindre denne tilstanden, noe som gjør det til et godt våpen mot hjerteinfarkt og hjertesvikt.

Kalsium Absorpsjon

Vitamin K hjelper kroppen å absorbere kalsium. Som sådan, er vitamin K nyttige i behandling og forebygging av osteoporose og andre ben-densitet-tap problemer.

Fordøyelseskanalen

Personer med ulcerøs kolitt eller andre sykdommer i fordøyelseskanalen vil oppleve mer alvorlige flareups når Vitamin K nivåene er lave. Dette er fordi vitamin K øker blodstrømmen til fordøyelseskanalen.

Menstrual Pain Relief

Vitamin K bidrar til å regulere hormoner. Dette gjør det ideelt for å minske menstruasjonssmerter og kramper, fordi disse er forårsaket av hormonsvingninger.

Blodpropp

Den viktigste bruken av vitamin K er å regulere blodpropp i kroppen. Av denne grunn bør folk som bruker coumadin eller andre blodfortynnende begrense eller eliminere vitamin K fra kosten.