Digidexo.com

Alkalisk kosthold for Candidiasis

I henhold til den medisinske nettsiden Medline Plus, candidiasis, vanligvis kjent som en gjærinfeksjon, er en tilstand karakterisert ved en overvekst av gjær i kroppen. Selv om denne tilstanden er oftest behandlet med reseptbelagte anti-fungal medisiner, innebærer en alternativ behandling ved bruk av en alkalisk anti-Candida diett. En anti-candida diett som mål å unngå matvarer hvorpå gjær trives, sultne smitte til døden.

Alkalisk kosthold

Konsumere en diett bestående hovedsakelig av alkaliske matvarer samtidig minimere forbruket av syreholdig mat til å behandle candidiasis. Generelt sett alkaliske matvarer inneholder de fleste frukter og grønnsaker, mens sure matvarer inneholder kjøtt og korn. Dermed er crux av en alkalisk diett for å spise mer sunn frukt og grønnsaker samtidig som den begrenser forbruket av kjøtt og korn til rimelige mengder. Du vil ønske rundt 50 prosent av kostholdet ditt til å bestå av alkaliske karbohydrater mens resten blir delt likt mellom fett og proteinkilder. Du vil ønske å helt unngå enkelte matvarer, som gjær trives på disse elementene. De omfatter alle frukter (på grunn av deres sukkerinnhold) unntatt for bær, sitrusfrukter, avokado og grønne epler; panert kjøtt; smør og egg erstatter; belgfrukter; poteter; koffein; korn av noe slag; gjær (brød, alkohol, sopp, bakverk); sauser og pickles. Fokus på forbruk av magert kjøtt, grønnsaker og sjømat.

Måltid ideer

Egg er tillatt for frokost, så er alle kjøttpålegg som bacon, skinke og pølse - bare sørg for å avrunder måltidet med en grønnsak å øke sin totale alkalitet. En sunn lunsj på dette måltidet kan bestå av hjemmelaget kyllingsalat servert med en bolle med brokkoli med olivenolje eller smør. En sunn middag på planen kan bestå av grillet av stekt kylling servert med en stor spinat og tomatsalat. Som en matbit i løpet av dagen, bør du vurdere å spise nøtter som mandler, valnøtter eller pekannøtter (men ikke peanøtter), tørket kjøtt som beef jerky, eller harde oster. Mens denne dietten kan virke begrensende, vil det være verdt det hvis det kan bidra til å kvitte kroppen for candidiasis. I tillegg henvise deg til sunne menyvalg for noen uker disse vil sikkert hjelpe deg å slippe noen pounds også.