Digidexo.com

Hvordan behandle Benign Posisjonens Vertigo med terapi hjemme

Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) kan være forårsaket av små krystaller av kalsiumkarbonat, som samler i det indre øret. Spinning følelse av svimmelhet kan være ganske skremmende første gang du opplever det. Eldre mennesker, i særdeleshet, er det mer sannsynlig til å utvikle de symptomer som svimmelhet, kvalme og ustøhet forbundet med tilstanden. Vanligvis brakt videre av en brå bevegelse av hodet, rulle over i sengen eller komme ut av sengen er vanlige triggere. For noen mennesker, til å vippe hodet bakover ser opp kan bringe på svimmelhet. Heldigvis er det noen tiltak du kan ta for å redusere effekten.

Hvordan behandle Benign Posisjonens Vertigo med terapi hjemme

Unngå lener seg over å plukke opp ting fra gulvet. Likeledes, være forsiktig med å tippe hodet bakover for langt når man ser opp (dvs. å strekke seg etter noe i et kjøkkenskap) eller tilbakelent tilbake (som du ville gjort i en tannlegestol). På dagtid timer, prøve å holde hodet så vertikalt som mulig. Det betyr sjamponering håret under dusjen.

Stå opp fra sengen sakte. Forbli sittende på kanten i et minutt eller to før du står.

Bruk minst to puter for hodet om natten. Du bør prøve å posisjonere deg selv for å være så oppreist som mulig - en 45-graders vinkel er best. Hvis den ene siden er påvirket mer enn den andre, unngå å ligge på den siden når du sover. Du ønsker ikke det dårlige øret vendt ned.

Prøv noen fysiske manøvrer og øvelser som skal bidra til å flytte rusk ut av den følsomme delen av øret. Begynn i en oppreist sittestilling på sengen, snu hodet 45 grader mot høyre øre. Legg deg ned på din venstre side med hodet fortsatt slått. Hold stillingen i 30 sekunder.

Sitt oppreist igjen, og deretter flytte inn i en side-liggende posisjon (på høyre side denne gangen), med hodet vendt mot venstre øre. Hold denne posisjonen i 30 sekunder og gjenta manøveren flytte tilbake til motsatt side. Bevege seg raskt inn i hver posisjon. Gjøre fem repetisjoner for hver side, tre ganger daglig. Fortsett øvelsen daglig til du gå 24 timer uten å oppleve symptomer på svimmelhet.

Hint

  • Hvis du har problemer med ubalanse på grunn av svimmelhet, stå med føttene sammen, og armene ned langs siden. Beveg hodet sakte fra side til side.
  • Mens de fleste svimmelhet blir verre når du står, BPPV faktisk blir verre når du ligger nede.
  • Når lider posisjonell vertigo, være forsiktig når du gjør visse øvelser, spesielt de som involverer lent forover, snu hodet raskt, eller ligger flatt på ryggen.