Digidexo.com

Årsaker til epiphora i Single Eye

Årsaker til epiphora i Single Eye


Epiphora, også kjent som vann øye eller overdreven rive, er en tilstand hvor det er utilstrekkelig tårefilm avløp fra ett eller begge øyne, ofte uten en åpenbar årsak. I stedet for tårer drenering normalt gjennom nasolakrimale system, ephiphora forårsaker tårer å strømme fritt fra øynene på ansiktet. Epiphora er mest vanlig blant spedbarn og eldre, og i tillegg til et overløp av naturlige tårer, symptomer inkluderer slimete eller et puss-aktig utflod fra puncta (de små åpninger langs øyelokket margin gjennom hvilke tårer renne,) sammenfiltret øyevipper og selv infeksjon .

Blokkerte tårekanalene

Blokkering av tårekanalene som ligger langs nesen er den vanligste årsaken til epiphora. Underutviklede tårekanalene noen ganger forekommer naturlig hos mennesker, for eksempel nyfødte har ofte rennende øyne, og trange kanaler kan lett blokkert hvis de blir hovne eller betente. Unaturlig blokkering kan være forårsaket av ansiktsskader, svulster eller enda membran betennelse. Når tårekanalene er blokkert, tårer ikke klarer å renne naturlig og bygge opp i tåre sacs av ​​ett eller begge øyne, og kan føre til ytterligere irritasjon og enda en klebrig, puss-aktig utflod.

Dry Eye Syndrome

En annen årsak til epiphora i en av eller begge øyne er den naturlige over-produksjon av tårer, også kjent som tørt øye syndrom. Dette er en misvisende benevnelse ettersom tørt øye syndrom er anerkjent av overdreven vanning av øynene, som er en naturlig respons til irritasjoner som skyldes feil sammensetning av tårer. Denne normal sammensetning består av tre lag: det oljeaktige lipid-lag, det våte tåresjiktet og slim, eller mucoid, lag, og den riktige sammensetning av disse lagene er nødvendig for riktig smøring av øynene. Tørre øyne syndrom fører til at produksjonen av tårer som er mest vann som fordamper raskt og gir lite fuktighet eller beskyttelse for øynene.

Andre årsaker

Epiphora kan også bli brakt videre av overskytende rive forårsaket av andre ting, og kan være et symptom på et større problem. Hornhinnen lidelser, irritasjoner forårsaket av øyevipper, svake ansiktsmuskler eller nedre øyelokk loose kan alle utløse symptomer på epiphora, og ingen av disse forårsaker tårekanal blokkering eller forstyrre den naturlige produksjonen av tårer. Fremmedlegemer fast i ett eller begge øyne kan gi en over-overflod av tårer som kroppen prøver å skylle vekk rusk, og andre årsaker til epiphora kan også inkludere innover voksende øyevipper, allergiske reaksjoner eller konjunktivitt.