Digidexo.com

Resveratrol og vekttap

Resveratrol er et supplement med en lang liste med fordeler. Det har vært bemerkelsesverdige studier som tyder på at det kan bidra til vekttap. Det kan bli funnet i friske matvarer slik som huden av røde druer, peanøtter, og mange bær, eller i et supplement.

Studier

Studier på mus har vist at levealderen ble forlenget når overvektige mus ble gitt resveratrol kosttilskudd. Musene fikk lov til å spise en diett høy i fett og kalorier. De gjorde ikke også oppleve organskade som ville vært forventet på grunn av høyt fettinnhold. I en annen studie ble resveratrol vist seg å sparke starte SIRT1 genet, som er tenkt å hjelpe til med fettforbrenning. Enda mer spennende er det syntes å forhindre vektøkning selv når dietten inneholdt et høyt fettinnhold.

Misforståelse

Mennesker er ikke mus. Mens det ville være hyggelig å tro at studiene er overførbare, tenk på dette: En 150 kilos person ville ha å drikke tusen flasker vin for å få en forholdsmessig del av reveratrol som gis til mus.

Betydning

Musene studiene er lovende, men ifølge The Linus Pauling Institute ved Oregon State University, "I dag relativt lite er kjent om effektene av resveratrol i mennesker."

Dosering

Det er ukjent hvor mye resveratrol i supplement form du bør ta. Oftest vil du finne det i doser på 10-50mg. En studien vurderte sikkerheten til muntlig resveratrol i 10 emner og fant en enkelt dose opp til 5 gram gav ingen alvorlige bivirkninger.

Potensiell

Forsøkene er gjort på mus er oppmuntrende for de potensielle fordelene for de av oss prøver å gå ned i vekt, men i dag er det ingen avgjørende studier på mennesker.