Digidexo.com

Low Adrenal Kortisol Symptomer

Lav adrenal kortisol har en utstrakt virkning på kroppen. Kortisol er produsert av binyrebarken. Dette viktig hormon hjelper til å regulere blodtrykk, og blodsukkernivået, bidrar til å regulere forholdet mellom salt og vann i kroppen, hjelper å opprettholde energinivået og har en anti-inflammatorisk effekt i hele kroppen også. Når legemet mister sin evne til å produsere nok kortisol oppstår sykdommen kalt Addisons sykdom.

Årsak

De fleste tilfeller av Addisons sykdom er forårsaket av en autoimmun sykdom der kroppens immunsystem ødelegger binyrebarken. Det er der kortisol produseres. Kreft, tuberkulose og genetiske problemer kan også føre til lav adrenal kortisol produksjon. Polyendrocrine sykdom, eller problemer med flere enn en endokrin kjertel, kan også være forbundet med Addisons sykdom.

Generelle symptomer

På grunn av problemene som regulerer blodtrykket og blodsukkernivået, kan en person med Addisons sykdom føle seg svak, trøtt og svimmel når de står opp etter sittende eller liggende. Avhengig av hvilken årsak til ødeleggelse av binyrebarken, kan symptomene gradvis utvikle seg over en lang tidsperiode. Depresjon og irritabilitet kan også være et symptom på Addisons sykdom.

Effektene av stress

Kortisol er et viktig hormon som trengs i tider med stress. Noen symptomer kan utvikles etter en tid med stress, når kroppen trenger normalt kortisol til å svare. En person med Addisons sykdom, når stresset, kan ha symptomer på tap av matlyst, oppkast, kvalme eller diaré. De kan også gå ned i vekt, bli dehydrert eller har verkende muskler. Kulde intoleranse kan også forekomme under en stressende tid. På grunn av feilregulering av blodsukker, kan personen med Addisons også blitt hypoglycemic.

Hudforandringer

Et annet viktig symptom assosiert med lave adrenal kortisolnivåer er pigmentforandringer i huden. Flekker av mørk hud, som kan etterligne tanning, kan utvikle hvor som helst på kroppen. En ledetråd til denne mørke pigmentering er at de mørke flekker oppstår på steder som ikke er utsatt for sollys. Selv folk med naturlig mørk hud kan ha disse lappene, selv om det kan være vanskeligere å skjelne pigmenterte flekker. I tillegg til patcher, kan svart freckling oppstå i ansiktet eller overkroppen. En mørk misfarging kan danne rundt slimhinne veikryss som lepper, brystvorter eller kjønns regioner. Misfarging kan forekomme på albuer, hudfolder eller på arr.

Binyrebarksvikt

Når Addisons sykdom er ukjent eller ikke behandles, kan alvorlige helsemessige konsekvenser oppstår. En binyrebarksvikt kan oppstå hvis kroppen gjennomgår alvorlig stress som traumatisk skade, kirurgi eller alvorlig infeksjon. Symptomer på en binyrebarksvikt inkluderer svært lavt blodtrykk, alvorlige magesmerter, alvorlig svakhet, nyresvikt, tap av bevissthet eller støt. Dette er en svært alvorlig medisinsk situasjon og død kan bli resultatet hvis det ikke er anerkjent og raskt behandlet.