Digidexo.com

Hvorfor Er Sleep Viktig for vekttap?

Å miste overflødig vekt er et hinder; ofte et resultat av mangel på mosjon og riktig ernæring. Søvnmangel kan påvirke kroppens evne til å behandle informasjon, utføre aktiviteter og sortere ut spesifikke matvarer som kan forårsake vektøkning.

Expert Insight

En studie utført av American Thoracic Society i 2006 avdekket at de sover bare fem timer i natt, i motsetning til den ideelle syv, var en økt risiko på 32 prosent for å få overdreven vekt.

Fysisk Betydning

Sleeping for minst syv timer per natt er en absolutt nødvendighet for å miste vekt eller opprettholde en sunn vekt. Sleep tillater kroppen å riktig forbrenne mat, stabilisere hormonnivåene og lade energinivå - alle viktige aspekter ved vekttap.

Mental Betydning

Når hvile, nevroner (som er celler lokalisert i sentralnervesystemet) har en mulighet til å samle krefter. Neuroner blir kontinuerlig sende elektriske pulser til hjernen for å behandle informasjon, og forteller kroppen en handling som involverer bevegelse av lemmene er i ferd med å oppstå.

Misforståelse

"Hvis jeg ikke sove, så jeg vil tillate kroppen min å brenne flere kalorier."
"Jeg kan fungere bedre når jeg sover litt i motsetning til å sove syv timer i natt."
"Jeg føler meg mer energisk når jeg ikke sove mye."
"Kroppen tilpasser seg ulike søvnmønster lett."

Betraktninger

Hvis du ikke får tilstrekkelig hvile, vil kroppen klamre seg til alle energikilder. Slitne kropper vil behandle maten fortært og trekke næringsstoffer og mineraler som gjør kroppen til å utføre daglige aktiviteter.

Advarsel

Søvn er nødvendig for alle levende organismer. Ved å fokusere på et mål som å miste vekt, både kropp og sinn må fungere på riktig måte for å lykkes. De som kosthold og får ikke riktig mengde søvn er på et høyere risiko for hjerte-og karproblemer, diabetes, fedme og immunsystem komplikasjoner.