Digidexo.com

Raw Diet for Hypotyreose

Hypotyreose er en ganske vanlig lidelse, og mange mennesker er uvitende om at de selv har det. Den skjoldbrusk er en ekstremt viktig kjertel som styrer metabolisme, vekst, kalsiuminnhold i blodet, energi, oksygen, kroppsfett og vekttap. En rå mat diett er ofte orde for å bekjempe hypotyreose fordi den søker å gi kroppen din med alle de essensielle vitaminer og mineraler gjennom naturlig, rå matvarer som inneholder mindre fett, konserveringsmidler og andre skadelige stoffer.

Hva er Hypothyroidism?

Hypotyreose er en tilstand karakterisert ved en mangelfull eller ineffektiv produksjon eller bruk av hormoner fra skjoldbruskkjertelen. Det finnes mange typer hypotyreose, alt fra tilstander der kroppens immunforsvar angriper skjoldbruskkjertelen (Hashimotos tyreoiditt), til en overaktiv kjertel eller en viral eller bakteriell infeksjon. Personer med hypotyreose er ofte sløv, har en langsom puls og en intoleranse for kulde. De kan ukontrollert opp i vekt uten å være i stand til å miste den, bli forstoppet og nummen i ekstremiteter. I noen tilfeller kan forvirring, demens og depresjon oppstå. Når hypotyreose oppstår hos barn, kan det føre til en veksthemming eller psykiske mangler.

Hva Rå mat er bra for meg?

Noe mat diett (rå eller annet) som du velger å følge bør ha en balansert mengde vitaminer og mineraler. Jod er spesielt viktig, som en mangel med det kan føre til hypotyreose med struma, eller en unormal utvidelse av skjoldbruskkjertelen. Jod er lagt til mange av våre matvarer i dag, slik som bordsalt, så du sannsynligvis ikke trenger å bekymre deg for dette. Faktisk kan du må være forsiktig at du ikke overdriv det på jod, som for mye kan være like farlig. Hvis du ikke er i vane med salting maten, finne ulike kilder enn iodized bordsalt. De fleste saltvannsfisk, tang og sjømat inneholder rikelig mengder jod. Prøv sushi eller sashimi, for eksempel.

Et annet viktig stoff å vurdere er tyrosin. Det er en viktig aminosyre som fungerer med jod i skjoldbruskkjertelen til å lage tyroksin, et hormon som styrer stoffskiftet og fremmer vekst. For hypothyroidic barn, er dette spesielt viktig. Aminosyren i seg selv kan bidra til å lindre depresjon og letargi, to vanlige symptomer mennesker med hypotyreoidisme ansikt.

Tyrosin kan finnes i hele korn, wheats og havre. Det er også tilgjengelig i overflod i meieriprodukter som melk, yoghurt og ost. Mange frukt og grønnsaker har tyrosin, spesielt bananer og avokado. Også prøve mandler, sesamfrø og gresskarfrø. Tyrosin er naturligvis også tilstede i mange kjøttkilder, slik som magert svinekjøtt og kylling.

Hva Raw matvarer bør jeg unngå?

Maten du ønsker å unngå i stor grad avhenge av noen få faktorer. Først, er du på noen medisiner? Nylig har mange matvarer blitt betegnet "goitrogenic", eller er kjent for å gjøre hypotyroidisme verre. Hvorvidt dette er sant er fortsatt under utprøving; derimot, er disse matvarene kjent for å ha forbindelser og stoffer som kan faktisk motvirke eventuelle medisiner du tar. De identifiserte mat inkluderer: babassu, rosenkål, kål, blomkål, mais, grønnkål, hirse, fersken, pærer, poteter, reddiker, rutabagas, jordbær og neper. Snakk med legen din om dette og hvilke konkrete matvarer du må unngå for å forhindre en mulig interaksjon med din medisinering.

Den gode nyheten er at hvis du liker disse matvarene, matlaging dem antas å ødelegge enzymer som bidrar til de goitrogenic egenskapene til mat.

The Evidence

Ifølge Dr. Todd Nippolt, MD, en endokrinolog med Mayo Clinic, er det ingen støtte vitenskapelige bevis for at noen bestemt hypotyreose diett foreligger som vil forbedre thyroid funksjon. En 1957 eksperiment ved Universitetet i Madras, India, derimot, fant at visse matvarer kan inneholde goitrogenic stoffer som induserer en forstørrelse av skjoldbruskkjertelen, og dermed underbygger påstandene om at enkelte matvarer kan faktisk være farlig for helsen din.