Digidexo.com

Hvordan måle en PICC linje med dressing Change

Hvordan måle en PICC linje med dressing Change


En PICC linje - perifert innsatt sentralt kateter - settes inn i en blodåre i armen og tredd gjennom brystet til den når en stor vene i nærheten av hjertet. En PICC linje brukes til å levere intravenøse medikamenter som antibiotika og kjemoterapi over en periode på uker eller måneder. Det eliminerer behovet for flere needlesticks og lar medikamentell behandling for å fortsette hjemme. Følg flere trinn for å måle lengden av det ytre parti av PICC linje med hver bandasje endring for å overvåke for migrering. Økt lengde kan indikere at PICC linje kommer ut.

Hvordan måle en PICC linje med dressing Change

•  Vask hendene med såpe og vann. Sett på et par sterile hansker. Fjerne bandasjen fra PICC linje innstikkstedet forsiktig.

Hold eksterne PICC linje og Finn hakket merkene som går langs den tynneste delen av røret. Disse er plassert 1 cm fra hverandre.

Count og registrere antall eksponerte notch merkene. Hvis røret ikke har utsparinger, bruker et målebånd for å vurdere lengden av det ytre rør. Sammenlign dette nummeret til referansemåling tatt ved tidspunktet for PICC katetere.

Dekk PICC nettsted med steril kompress og tape på plass. Skift bandasje daglig og ta opp røret lengde hver gang. Informer legen din umiddelbart hvis lengden endringer, som røret kan ha migrert.