Digidexo.com

Legemidler som forårsaker tidlig overgangsalder

Legemidler som forårsaker tidlig overgangsalder


Mens menopause oppstår vanligvis et sted mellom 45 og 55 år, kan visse vilkår og medisiner føre til at det å utvikle tidlig. Kirurgi, kromosomuregelmessigheter, stråling og autoimmune lidelser kan alle føre til tidlig overgangsalder, som kan medikamentelle behandlinger og giftstoffer. Tidlig menopause er ofte et resultat av kreftbehandlinger.

Kjemoterapi

Kjemoterapi narkotika for brystkreft ofte føre til tidlig overgangsalder på grunn av skade på eggstokkene. Ifølge en studie gjennom Yale-New Haven Hospital i Connecticut, 10 til 50 prosent av kvinner under 40 år som hadde gikk gjennom chemo hadde tidlig overgangsalder. Hos kvinner over 40, det skjedde i 50-94 prosent av kvinnene.

Tamoxifen

Tamoxifen er et medikament for behandling av brystkreft som en oppfølging til kjemoterapi og stråling. Det er også noen ganger foreskrevet for høy risiko kvinner. Tidlig overgangsalder er en mulig bivirkning.

Toksiner

Giftstoffer slik som de som finnes i sigaretter kan føre til tidlig overgangsalder. Disse giftstoffene kan inkludere ammoniakk, arsenikk, aceton, benzen, terpentin, formaldehyd, kadmium og butan.

Symptomer

Symptomer på tidlig overgangsalder inkluderer hetetokter og nattesvette, bryst følsomhet, manglende interesse for sex, uregelmessig menstruasjon, tretthet, depresjon, vektøkning og humørsvingninger.

Behandling

Hormonerstatningsterapi kan anvendes for å behandle symptomer på tidlig menopause. Andre faktorer som kan hjelpe er et sunt kosthold, røykeslutt, redusere alkoholforbruk og mosjon. I tillegg kan enkelte leger foreslår urte kosttilskudd.

Forsiktig

Noen symptomer på tidlig overgangsalder kan være forårsaket av andre sykdommer. Se din lege for diagnose og behandling.