Digidexo.com

Unormale veksthormoner

Høyde er en av de midler som benyttes for å kategorisere mennesker. For eksempel kan noen si, "Jeg husker den korte damen på første rad." Høyde er også brukt som et middel for å kategorisere klærne folk slitasje, som er tydelig når buksene er merket "short", "medium" eller "lang". Høyden en person når bestemmes av nivåene av hormoner, spesielt humant veksthormon (HGH). Noen ganger er disse hormonnivåene kan være unormal.

Flere hormoner

Den viktigste hormon relatert til menneskelig vekst er menneskelig veksthormon, også kjent som somatrotropin. Men andre hormoner som androgener og østrogener påvirker også vekst. Problemer med vekst og dermed kan indikere en annen enn med HGH problem.

Årsaker

Oftest problemer med unormal vekst hormon nivåer fører tilbake til et problem med hypofysen. Denne kjertelen er ansvarlig for produksjonen av HGH og andre veksthormoner kroppen bruker. Imidlertid kan andre problemer påvirke veksthormoner, slik som feil kosthold.

Lavt nivå / Fravær av hormon

En mangel eller fravær av HGH vanligvis resulterer i kortvoksthet. Om en person har en mangel eller fravær av HGH kan bestemmes av når veksten er forsinket. Personer som har et fravær av HGH er ikke så lang ved fødselen. De med en mangel har normal fødsel lengder, men har forsinket postnatal vekst.

Høye nivåer av Hormone

For mye HGH er årsaken til to store vekst unormalt. Den første er giantism, i hvilken en person kan vokse til høyder over 8 meter. Den andre abnormitet er akromegali. Akromegali er et resultat av overskytende HGH produksjon som oppstår i voksen alder. Dens kjennetegn er store ansikts strukturer.

Metabolske Betraktninger

Veksthormoner primært ha en innvirkning på veksten av benvev, men de har også en metabolsk effekt på vev og kan variere fra dag til dag. Symptomer på unormale veksthormonnivåene kan derfor ha en negativ innvirkning på en person på måter som ikke nødvendigvis knyttet bare til høyden alene.

Behandlinger

Behandlinger er tilgjengelig for de som ikke produserer nok HGH. Hoved behandling innebærer injeksjoner av rHGH, som er en syntetisk versjon av HGH laget genetisk endrede celler. Bruken av denne behandlingen er ikke uten debatt, som noen individer føler at brukere av rHGH er å endre det som skal skje naturlig.

Assessment

Vurdering for bruk av rHGH involverer flere prinsipper. Først må det bestemmes av data relatert til hastigheten av vekst av enkelte er nøyaktig. For det andre opptrer ofte det faktum at veksten i spruter og at en enkelt måling ved vekst i seg selv har liten mening må tas i betraktning. Endelig er det erkjent at tiden som trengs for å avgjøre om veksten er unormal kan være subjektive, og er vanskelig å finne ut. Hver sak med vurdering har dermed må vurderes nøye før en lege kan si sikkert at behandlinger er nødvendig.