Digidexo.com

Hvor lenge kan Rabies virus overleve utenfor kroppen?

Definisjon

Rabies virus er medlem av Rhabdoviridae familie av virus, av slekten Lyssavirus. Det er et pattedyr-spesifikt virus som er typisk overført gjennom bittet til et infisert dyr. I USA, er det oftest funnet i ville dyr. Rabies angriper sentralnervesystemet og forårsaker død i tilfeller som ikke umiddelbart behandlet etter eksponering. Den generelle regelen er at døden er overhengende når symptomene begynner å manifestere.

Liv og Transmission

Rabies virus ligger i spyttet til sin vert, så vel som hjernen og sentralnervesystemet vev. Bites er den vanligste formen for overføring. Imidlertid er det viktig å innse at viruset kan fortsette å vokse så lenge det forblir i spytt og vev, og er ikke tørket ut. Noen tilfeller har dokumentert rabies inne et dyr som hadde vært død i mer enn 24 timer.

Levetid utenfor kroppen

Temperatur og betingelser kan spille en liten rolle i å variere tidsrommet, men rabies virus kan ikke overleve utenfor en vertskroppen. Typisk sett vil rabies virus gjøres inaktiv når utsiden av vertskroppen (og vertskroppen materiale, slik som spytt) i løpet av sekunder. Det er fortsatt best å utvise forsiktighet, selv om trusselen om rabies er ikke en høy en.