Digidexo.com

Hvordan er astma diagnostisert hos barn?

Tar Stock av Symptomer

Det første skrittet for å diagnostisere astma hos barn vil være mye sånn i en voksen der legen din vil i hovedsak ta lager av symptomene barnet ditt er for tiden opplever og noen familiehistorie med denne tilstanden eller til og med allergier. Symptomene oftest sett ville være hoste eller tungpustethet, en kortpustethet, og enhver tetthet eller lunger barnet lider i brystet hans. Det kan også bli sett på som noen grad av tretthet i tider med fysisk anstrengelse, som i løpet av en sport eller spill. Noen barn har problemer med å sove på grunn av symptomer på astma (astma ofte forverres om natten, ifølge Mayo Clinic) og kan ta lengre tid å komme seg fra luftveisinfeksjoner.

Lung funksjonstest

Etter legen din har tatt lager av symptomene barnet ditt opplever samt eventuelle historiske bakgrunnen for astma eller allergi i familien, vil hun mest sannsynlig sette barnet gjennom noe som kalles en lungefunksjon test, eller spirometri. Denne testen måler mengden og hastigheten som luften pustes ut fra barnets lunger. Hun vil da sammenligne denne informasjonen til lungefunksjonen av en "gjennomsnittlig" barn på samme alder, kjønn, høyde og vekt.

Trening Stress Test

Selv om denne typen test vil også måle funksjon av barnets lunger, er det i utgangspunktet utføres i faser. Etter at spirometer har målt barnets lungefunksjonen ved hvile, som vist i den ovennevnte test, vil det deretter bli brukt på nytt for å vurdere hvordan øvelse påvirker lungene. Ikke alle leger vil utføre denne testen på barn, men ikke bli overrasket hvis legen spør barnet ditt å treffe tredemølle for en periode, og så puster inn spirometeret igjen. Mye som den første lungefunksjon test, kan lesing gi legen et klarere bilde av helsen til barnets lunger. Derfra kan hun be barnet å inhalere en medisinert tåke, og så vil hun ta en tredje lesning å måle effekten medisinen har på luftveiene.

Allergitest

En annen vanlig test brukes for å diagnostisere astma hos barn vil innebære bruk av en allergitest. Denne testen vil i praksis gi legen en idé om hvorvidt barnet opplever astma på grunn av en slags trigger, det være seg pollen eller mugg eller enda en husholdning kjæledyr. Hver test tatt kan gi legen et klarere bilde av ditt barns spesielle tilstanden. Siden astma kan være vanskelig å diagnostisere, så symptomene varierer med hvert barn, er det gunstig for legen din å kjøre noen tester for å finne årsaken.