Digidexo.com

Hva er farene ved Hallelujah Diet?

Hallelujah Diet speiler rå-mat diett, men legger til en dose av åndelighet. Dietter så restriktive i naturen kan være sunt (som vegansk kosthold), men de krever også nøye planlegging for å sikre at alle ernæringsmessige behov blir møtt. Ellers kan kosten utgjør en alvorlig helserisiko.

Oversikt over Diet

Diett skaperen George H. Malkmus gir kosten retningslinjer i boken, "The Hallelujah Diet": Spis 85 prosent rå frukt, grønnsaker, nøtter, frø og spirer. De resterende 15 prosent av matinntaket kan tilberedes, primært som dampede grønnsaker, kokte bønner og soyaprodukter. I tillegg er B12 kosttilskudd, fordøyelsesenzymer og andre renseprodukter anbefales. Disse retningslinjene er hentet fra bibelske referanser, alle uttrykker at Gud råder en diett rik på "levende" eller ukokt mat for optimal helse. Matvarer som må unngås er sentralstimulerende midler som alkohol og kaffe, kjøtt, meieriprodukter og kokte korn produkter som brød, kaker og frokostblanding. Kunstige smaker og søtstoffer er også forbudt.

Risiko for for få kalorier

De fleste kaloririk mat, som hele korn, er fjernet fra Hallelujah Diet. Får nok kalorier fra frukt og grønnsaker, som er lav i kalorier, kan være utfordrende. Hvis man unnlater å spise høy-kalori, næringsrike matvarer som avokado, nøtter og frø, kalori behov vil ikke bli oppfylt. Hvis kroppen er ute av kalorier, kan det gå inn i sult. Sheri Barke, en registrert kostholdsekspert ved UCLA, hevder at restriktiv slanking kan føre til tap av beinmasse, svakhet, nedsatt konsentrasjon og depresjon.

Fare for vitamin og mineralmangel

Når man ikke spiser en rekke matvarer, kan manglene skje. Komplekse karbohydrater fra grove kornvarer inneholder viktige B-vitaminer som er vanskelige å få fra planteriket. B12-mangel er en reell risiko med denne dietten, så få plantebaserte kilder produsere det naturlig. Noen som blir mangelfull i B12 kan oppleve hukommelsestap og forvirring. Proteinmangel er en annen risiko, hvis man ikke er forbruker komplette proteiner som finnes i kjøtt og kokte bønner og ris. Fordi disse næringsstoffene er vanskelig å få i plantebaserte kilder, flittig å ta kosttilskudd som skissert i kosten retningslinjer er ekstremt viktig.

Risikoen for å ta for mange kosttilskudd

Mens du tar kosttilskudd for å sikre en mottar riktige næringsstoffer er viktig, å ta for mange kosttilskudd kan være skadelig for helsen. Overforbruk av enkelte fettløselige vitaminer og mineraler kan føre til helseproblemer (Se vitamin diagram i Resources.). Vitamin A overdose fører til dårlig hud, tåkesyn, hodepine og tap av hår. Vitamin D overdose kan føre til tap av beinmasse, og for mye sink kan forårsake indre blødninger. Selv om overdose er sjelden, må man være forsiktig når du tar kosttilskudd, spesielt i store mengder denne dietten anbefaler.

Måter å eliminere risiko

Hvis du har spørsmål om den strenge natur av denne dietten, hoppe over kosttilskudd og alt-eller-ingenting tilnærming. Bare innlemme de beste ideene fra denne diett-legge til flere hele frukter og grønnsaker til ditt eksisterende kosthold og holde seg borte fra bearbeidet, raffinert sukker. Dette er prinsippene i Hallelujah Diet som i stor grad kan forbedre din nåværende kosthold. For de som fortsatt er interessert i å følge den Hallelujah Diet, gradvis skifte til å spise mer frukt og grønnsaker, mens de eliminerer kokt, raffinert mat. Overvåke kostholdet ditt ofte og oppsøke lege for å sikre at du får nok kalorier og næringsstoffer.