Digidexo.com

Hvorfor Er Gulsott et symptom på gallestein?

Galleblæren er et uviktig fordøyelses organ som fungerer som en oppbevaringsveske for overflødig galle. Når galle stivner og krystalliseres, kan gallestein dannes. Disse steinene kan forårsake smertefulle galleblæren angrep og lever komplikasjoner som fører til gulsott. Gulsott er en tilstand preget av en farlig opphopning av galle i blodet.

Symptomer

Gallestein forårsake symptomer som øvre høyre magesmerter, ryggsmerter og skuldersmerter. Når gallestein seg fast i felles gallegang de kan føre til gulsott.

Komplikasjoner

Gallestein kan føre til alvorlige komplikasjoner som gulsott. Symptomer på gulsott inkludere gulfarging av hud og øyne.

Årsaker

Gulsott kan oppstå når en gallestein blokkerer galleveiene. Felles gallegang fungerer som passasje fra galleblæren og leveren til tynntarmen. Når dette skjer, er det ikke i stand til å reise til gallen fra leveren til tynntarmen, og dette fører til galle til å bygge opp i blodstrømmen, noe som resulterer i gulsott.

Identifikasjon

Gulsott kan i utgangspunktet bli identifisert av en merkbar gulfarging av hud og øyne. Denne misfarging oppstår som galle akkumuleres i blodet. En substans som finnes i gallen er bilirubin, som fører til gulning. Gulsott kan bli diagnostisert med blodprøver, leverfunksjonsprøver, leverbiopsi og abdominal ultralydundersøkelser.

Treate for Gulsott

Det er ingen behandling for gulsott hos voksne, bortsett fra å fjerne gallestein forårsaker blokkering.