Digidexo.com

Reseptfrie tarm Forberedelse for en koloskopi

En kolonoskopi blir utført for å se innsiden av endetarmen og tykktarmen (tykktarmen). Koloskopier er vanligvis utføres for å screene for tykktarmskreft, for å se etter betent vev, unormal vekst og sår, og å diagnostisere uregelmessig avføringsmønster. En koloskopi krever at innvollene være fri for alle faste stoffer, så du må prep tarmer én til tre dager før datoen for prosedyren.

Forberedelse for en koloskopi

Vanligvis vil du bli bedt om å slutte å spise fast føde en til tre dager før planlagt koloskopi, og bytte over til forbruker klare væsker bare. Før den tid, kan det være en god idé å sakte introdusere lys, lett å fordøye mat i ditt daglige kosthold. Skinn kylling, poteter uten hud, dampet fisk, ost, egg og lette supper er alle matvarer som er lette og lett for kroppen å fordøye. Konsumere lette måltider i løpet av de to dagene som leder opp til starten av flytende diett.

Konsumere bare klare væsker under ditt flytende diett. Klare væsker inkluderer suppebuljonger, Jell-O, klare juice, sportsdrikker, ingefærøl, vanlig kaffe eller te, og vann. Unngå drikker som inneholder blå, lilla eller rød konditorfarge, fordi de kan endre fargen på vev i kolon.

Vanligvis en reseptbelagte medisiner som Colyte administreres til løsne noen eksisterende avfall og fremme avføring. Ikke-reseptbelagte medikamenter kan også brukes til å frembringe den samme effekt. Ifølge The Harvard Medical Journal, Fleet Phospho-Soda EZ-Prep og Fleet Accu-prep er to ikke-reseptbelagte medisiner som er effektive i rensing av tykktarmen. Begge inneholder oral natriumfosfat, som er en bestanddel som bringer vann inn i det indre, som i sin tur mykgjør enhver foreliggende avfall og spyler den ut av systemet. Du kan også ta oral natriumfosfat tabletter; imidlertid følge nøye doseringsanvisningen og drikk rikelig med klar væske med hver dose.

Avføringsmidler og klyster er reseptfrie løsninger for tarmen forberedelse. Laksativer tas oralt, mens et klyster er en flytende oppløsning som er tømt inn i colon gjennom anus ved hjelp av en spesiell flaske. Visse avføringsmidler og tarm forberedelse medisiner kan føre til elektrolyttforstyrrelser og dehydrering, så sørg for å lese bruksanvisningen nøye og spiser rikelig med klare væsker.

Forholdsregler

Legen din bør gi deg en eksakt guiden tarm forberedelse, men hvis han ikke gjør det, be om spesifikke instruksjoner. I tillegg informere legen din om eventuelle helsemessige forhold som du måtte ha, og noen medisiner du kan ta. Visse tilstander og medisiner kan påvirke resultatene av en koloskopi, så det er viktig at helsevesenet team er klar over dem.