Digidexo.com

FDA Food Retningslinjer for utløp & Best før-datoer

En utløpsdato er en guide til forbruker med angivelse av dato sist at en matvare kan inntas før det anses bortskjemt. Denne datoen er vanligvis uttrykt på matvaren etikett. The Food and Drug Administration har ingen spesifikke retningslinjer for mat bortsett fra baby formel.

Baby Formula

The Food and Drug Administration krever bare best før og utløps etiketter på baby formel, ifølge Pallavi gogoi i en "Business Week" artikkel fra oktober 2006 baby formel er nødvendig for å inneholde en bestemt mengde av visse næringsstoffer som er angitt på etiketten. Når babyen formel har stått ubrukt i en viss tid, reduserer næringsverdi og formelen kan klumpe seg sammen, blokkerer baby flaske brystvorten.

Betraktninger

Det finnes ingen offisiell system for merking av matvarer som er akseptert over hele USA, i henhold til United States Department of Agriculture. Mat dating generelt ikke kreves av føderal lov, men i nesten 20 stater over hele Amerika, er en slags åpen datomerking som kreves. I andre blir nesten ingen mat merket med utløpsdatoer.

Expert Insight

Utløp og best før etikettene ikke er ment å være absolutte regler på når du skal kaste maten bort, University of Georgia matvitenskap professor, Mark Harrison, fortalte "Business Week." Mange ganger, de datoene er en indikator på kvaliteten i stedet for sikkerheten. Utløpsdatoene er kun ment som Rough Guides. Hvis du spiser noe som er bare forbi sin salg etter dato, er det neppe sannsynlig å gjøre deg mye skade.